Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les inversions s'incrementen un 11% en el pressupost de l'Ajuntament d'Olèrdola pel 2016

L’oposició ha votat en contra del pressupost perquè no ha participat en l’elaboració de la proposta

dimecres 25 novembre 2015

 

Amb  el vot favorable d’Alternativa per Olèrdola i els vots en contra de CiU i d’ERC, el ple de l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat aquest dimarts al vespre el pressupost municipal pel 2016. El pressupost és de 4.106.587 euros, xifra que representa un increment de l’1’8% respecte el pressupost aprovat per aquest 2015. El portaveu del govern municipal i regidor d’hisenda, Xavier Serramià, posava l’accent en què el pressupost  té en compte que encara estem en temps de crisi i per això el govern seguia sense apujar impostos. Només es preveu un lleu increment de recaptació per l’IBI a causa d’una revisió d’ofici del cadastre que no és potestat de l’Ajuntament.(àudio)

Serramià indicava que es manté el suport a les entitats, s’augmenta la quantitat que es destina a subvencions en cultura i  se segueixen fent inversions.

Entre les partides que s’incorporen com a novetat, cal assenyalar 10.000 euros que es planifiquen destinar per a una línea d’ajuts a estudiants de secundària i universitaris del municipi. Les inversions amb recursos propis s’eleven als 219.000 euros, la qual cosa representa un 11%  d’increment. La partida més important que es contempla en aquest àmbit és la de la renovació de l’enllumenat . També s’aposta per la renovació de clavegueram,  de places i de l’asfaltat de carrers. L’aprovació inicial del primer pressupost del mandat municipal també comporta aprovar les inversions plurianuals que en els propers 4 anys planifica l’Ajuntament. Dels projectes avaluats destaca la realització d’un nou consultori mèdic a Moja, un circuit de running a la Muntanyeta,  la connexió de l’avinguda Arboçar fins a Sant Pere Molanta amb un passeig de vianants, el cobriment de la pista poliesportiva de Sant Pere Molanta, la renovació del local social de Daltmar o invertir en les rehabilitacions de la Torre de Moja i del Sant Sepulcre. Serramià recordava que el govern havia ofert als grups de l’oposició que participessin en l’elaboració d’aquesta planificació pluriannual.  Per error intern de comunicació, CiU les ha lliurat passat el ple i en el cas d’ERC s’havien recollit la majoria d’inversions proposades.(àudio)

Els dos grups de l’oposició van coincidir en assenyalar que votaven en contra del pressupost perquè no havien tingut oportunitat de participar en la seva elaboració.  Josep Sánchez, portaveu de CiU,  també lamentava que havien tingut molt poc temps per revisar la relació de partides.(àudio)

Fina Mascaró, portaveu del grup d’ERC, també expressava que el govern “no ens ha deixat participar” i lamentava la manca d’informació.(àudio)

Des d’ERC es va precisar que, en l’apartat d’inversions plurianuals, proposaven un Centre de Dia, previ estudi. Però la proposta no s’ha recollit.  El govern havia inclòs la previsió genèrica d’arranjament de la Muntanyeta, quan des d’ERC s’insistia en l’arranjament de la Masia. ERC aposta per un espai poliesportiu polivalent, que el govern creu que ja es resoldria amb el cobriment de la pista poliesportiva de Sant Pere Molanta i s’accepta la proposta d’ERC de fer un carril de vianants de Moja a la Muntanyeta.

El  ple també va aprovar la plantilla de personal i la Relació de Llocs de Treball. La principal novetat, en compliment de la llei, és la d’incorporar un lloc de tresorera. CiU va votar en els dos punts en contra i ERC hi va votar a favor. ERC  va demanar tenir les característiques i funcions de cada lloc de treball i des del govern es va respondre que ara s’està iniciant un canvi d’organització a l’Ajuntament, amb el suport del Consorci d’Administració Oberta, que preveu incloure el detall de les tasques de cada treballador. Al fil de l’augment salarial de l’1% previst pel 2016 per a tota la plantilla,  ERC també va observar que caldria tenir en compte les franges baixes de sous per aplicar possibles increments. En el debat, el secretari va aclarir que en ajuntaments que superen els 3 milions de pressupost, com és el cas d’Olèrdola, es necessita d’interventor.

El ple també va aprovar una modificació de pressupost, per valor de 32.850 euros, que inclou destinar 15.000 euros per ampliar nínxols al cementiri de Moja.  CiU va votar en contra perquè consideraven insuficient la partida de 300 euros per a millorar el consultori de Sant Pere. ERC hi va votar a favor perquè es millorava el cementiri i es preveu millores en el mobiliari dels consultoris mèdics.

El ple també va aprovar el pla estratègic de subvencions municipals, fixat per un període de tres anys. En el debat es va aclarir que era un requisit  legal i per evitar sancions. El regidor Xavier Serramià indicava que es tractava d’un inici de treball perquè en les comissions  amb l’oposició es tingui una base “sobre com donar subvencions”.

El grup de CiU valorava que suposava un menyspreu a l’oposició demanar que es participés “però en canvi fer la proposta que es porta al ple sense comptar amb les aportacions de l’oposició”. (àudio)

El grup d’ERC lamentava que s’havien trobat amb un document fet i consideraven que la situació ja es va produir amb l’aprovació del reglament de participació ciutadana. (àudio)

ERC va preguntar sobre la situació de les 26 entitats del municipi que tenen conveni amb l’Ajuntament fins aquest any. Des del govern es va assenyalar que els convenis no entrarien en contradicció amb el pla estratègic  i que volien fer que “la transició” al nou sistema no sigui traumàtica per entitats ni Ajuntament.

El ple també va aprovar, en aquest cas per unanimitat, la modificació dels termes municipals d’Olivella i d’Olèrdola que es deriva del nou POUM que es tramita a Olivella.

La sessió va començar amb la designació per sorteig dels veïns que formaran part de les meses en les properes eleccions del 20 de desembre.

Escolta les entrevistes de valoració del ple, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions