Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El prestigiós científic Jordi Serra conduirà aquest dissabte a Sant Miquel un dinàmic taller dedicat als ratpenats

L’activitat s’ha programat a les 17.00 0 i inclou una sortida per detectar emissions ultrasòniques de ratpenats

dimecres 21 octubre 2020

Aquest dissabte, a les 5 de la tarda, el local Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola acull una activitat original dins del programa d’activitats Viu el Parc: un taller dedicat als ratpenats.

El tallerel conduirà Jordi Serra,  doctor en biologia, professor i reconegut investigador de la Universitat de Barcelona. El taller s’iniciarà amb una introducció audiovisual al món dels ratpenats i als estudis i treballs que es fan al Parc del Garraf i al Parc d’Olèrdola. A continuació es farà una sortida per detectar emissions ultrasòniques de ratpenats. Les deteccions es faran al mateix poble i als seus voltants.

En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Jordi Serra assenyala que durant  la sortida es captaran aquests ultrasons que permeten als ratpenats orientar-se, caçar i comunicar-se.(àudio)

Durant la primera part del taller es subratllarà la funció beneficiosa que realitzen els ratpenats en el control de plagues d’insectes i aclarir conceptes sobre l’origen del coronavirus.(àudio)

Jordi Serra participa en un ambiciós projecte europeu, anomenat Convat, que lidera i coordina l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia amb el propòsit d’engegar un biosensor que permeti detectar coronavirus. Serra avança que “en breu” es podrà disposar d’aquests aparell sensor, fàcil d’utilitzar, econòmic i fiable.(àudio)

Serra fa compatible aquesta destacada tasca investigadora amb la conducció d’accions de difusió com  la de dissabte, amb el propòsit d’anar més enllà de la publicació en revistes científiques i “transferir els coneixements a la ciutadania”

L’activitat està pensada per a totes les edats.

Escolta l’entrevista a Jordi Serra, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions