Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El primer dels “Vespres d’estiu al castell d’Olèrdola” es dedica dissabte a la mitologia, amb Arnau Vilardebò i l’espectacle “88 Infinits”

L’activitat inclou també visites comentades als cellers medievals i el taller “Descobrint constel·lacions” a l’interior d’un planetari que s’instal·la dins el recinte emmurallat
Arnau Vilardebò
Arnau Vilardebò

dimarts 30 juliol 2019

El Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Ajuntament d’Olèrdola conviden a gaudir dels capvespres dels tres primers dissabtes d’agost al conjunt històric d’Olèrdola d’una forma diferent, quan el sol s’amaga i el paisatge penedesenc, les restes del passat i la roca prenen colors ataronjats i vermellosos.

La programació comença a les 7 de la tarda i dura fins mitjanit. Cada una de les tres sessions gira entorn d’una mirada diferent inspirada en la mitologia, l’antropologia i la ciència que permetrà relaxar-se mirant la posta de sol, gaudir de música, teatre i altres espectacles, observar el cel en el planetari, passejar de la mà dels arqueòlegs per descobrir aspectes inèdits d’Olèrdola i contemplar els estels i els Perseids o llàgrimes de Sant Llorenç en una nit d’estiu.

El primer dels vespres es dedica a la mitologia. A les 19:00 i a les 19:30h s'iniciaran visites comentades singulars i de la mà dels especialistes del conjunt històric amb el títol "Nèctar dels déus: Vinyes, cellers i vins". S’hi podrà descobrir els orígens de la viticultura al Penedès i la importància que la vinya i el vi tenien en la ciutat medieval d’Olèrdola, amb la descoberta recent de diferents cellers. Per participar cal reserva prèvia obligatòria al 93 890 14 20 | mac.olerdola@gencat.cat.

A les 20:00, 20:30 i 21:00h gràcies a un planetari instal·lat dins el recinte emmurallat, de la mà de l’astrofísica Inés Dibarboure, es podrà conèixer la volta celeste mitjançant el taller "Descobrint constel·lacions". També cal reserva prèvia al 93 890 14 20 | mac.olerdola@gencat.cat.

Entorn les 20:30h podrem deixar-nos endur per la imaginació gaudint de la posta de sol amb música ambiental. I a continuació, a les 21:30h, s'iniciarà l'espectacle “88 infinits”, narració plena d’humor a càrrec dArnau Vilardebò,  amb entrada gratuïta.

Amb més de 40 anys de trajectòria als escenaris, Vilardebò va formar part dels Joglars. L’espectacle té present que quan mirem el cel, “la immensitat del cosmos ens corprèn i sorgeixen preguntes que els astres no poden respondre”. Aleshores “humanitzem els objectes celestes. Així neixen les constel·lacions per encarnar els mites més ancestrals de la humanitat”.

Finalment, de 22:30h a la mitjanit es podrà continuar amb l'observació del cel a ull nu i amb telescopi.

Durant tota la vetllada es disposarà de servei de food truck. Enguany com a novetat hi haurà propostes gastronòmiques del restaurant la Posada i també vins i caves de la Masia Can Pasqual.

Document Actions