Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte consensuat per cobrir la pista i un nou sector al polígon, propostes d’ApO a Sant Pere

També es planteja integrar el carrer Pere Pau al municipi i ampliar l’aposta pels serveis a les escoles

divendres 22 maig 2015

Executar el projecte elaborat de cobriment de la pista poliesportiva és una de les principals actuacions que contempla per Sant Pere Molanta el programa d’Alternativa per Olèrdola. En un acte convocat aquest dijous al vespre al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta, ApO va recordar que el projecte ha estat consensuat amb la comunitat educativa de l’escola. Jordi Catasús, número 8 de la llista i veí de Sant Pere Molanta, destacava que el projecta fa compatible el cobriment de la pista amb el manteniment de la llum solar per l’escola.(àudio)ApOStPere2.JPG

Un altre dels propòsits d’ApO és acordar una nova delimitació dels termes municipals d’Olèrdola i Vilafranca perquè el carrer Pere Pau passi a dependre del municipi. També es proposen millorar equipaments amb l’adquisició dels terrenys del bisbat. En aquest sentit, Alternativa manifesta que el Bisbat té unes “pretensions desorbitades” i defensen que s’ha de pagar “un preu just pels terrenys”.

Com a exemple de participació ciutadana practicada pels governs d’ApO, el mateix Catasús es va referir a la desestimació del projecte de dipòsit de bales de rebuig plantejat a Can Sogas, que es va descartar atenent a les opinions veïnals. Potenciar els camins d’Olèrdola com a factor d’atracció enoturística i evitar que els joves marxin del municipi, cercant ajuts, són altres línees de treball plantejades per ApO.

Des d’ApO, recollint demandes detectades entre el teixit empresarial, es proposa un nou sector de creixement al polígon industrial de Sant Pere Molanta. Arantxa Torres, número 2 de la llista i veïna de Sant Pere, indicava que és una mesura que busca afavorir la creació de llocs de treball al municipi.(àudio)

Torres també assenyalava el propòsit de mirar d’activar també a Sant Pere Molanta serveis com l’assessorament laboral o el club de la feina, presents ara només a Moja. També va expressar el compromís de seguir potenciant activitats conjuntes entre els Casals d’Avis,així com afavorir les seves activitats i mantenir la tècnica de gent gran. Torres també assegurava el compromís d’ApO perquè les entitats cobrin les subvencions municipals durant els primers mesos de l’any.

Pere Sadurní, número 6 de la llista, posava l’accent en la importància de disposar d’una escola nova, recordant que és un nexe d’unió de veïns, també de Can Trabal. Sense deixar l’àmbit educatiu, anunciava la implementació d’ajuts a estudiants del municipi que cursin secundària  i estudis universitats. (àudio)

Sadurní recordava l’esforç fet per mantenir el servei de llars d’infants i la novetat, votada favorablement també per l’oposició, d’aplicar un nou sistema de pagament en funció de la renda a partir del curs que ve. Unir el poble amb el barri Ferran, amb una vorera per a vianants, és un dels propòsits que també figura en el programa d’ApO.

A l’hora de fer balanç de les actuacions fetes des de l’Ajuntament que han beneficiat a Sant Pere Molanta, l’alcalde sortint, Josep Tort, es referia a la rotonda d’accés des de la nacional 340, a la nova escola i al funcionament d’equipaments com el Casal d’Avis. (àudio)

També es va recordár que en aquest mandat s’han fet les obres de millora de la xarxa d’aigua al carrer Wilson i es va fer incidència en la sanejada economia que té l’Ajuntament, amb només un 18% d’endeutament. Un altre dels arguments recurrents en les intervencions d’ApO és el de definir Alternativa com una formació que “escolta i està a prop de les persones”. Lucas Ramírez, candidat a l’alcaldia per ApO, també posa l’accent en la capacitat de renovació d’ApO des de la seva aparició , fa 12 anys, i assenyalava que a Alternativa no els hi agrada “enganxar-se a la cadira”.(àudio)

ApO ha convocat el seu acte de cloenda de campanya aquest divendres,a dos quarts de 9 del vespre, al Local Nou de Moja.

Escolta les entrevistes a Jordi Catasús, Pere Sadurní, Arantxa Torres, Josep Tort i Lucas Ramírez, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

Document Actions