Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte d’accessibilitat dels nuclis d’Olèrdola es troba en la seva fase final de redacció

Inclou la previsió de passar a plataforma única carrers de Moja, Sant Miquel i Sant Pere Molanta. L’alcalde, Lucas Ramírez, anuncia que les obres es preveuen adjudicar abans de finalitzar aquest mandat
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola

dimecres 23 març 2022

Un dels projectes de més envergadura a  la via pública que s’ha fixat el govern municipal és la millora de l’accessibilitat dels nuclis d’Olèrdola. Els projectes han de suposar eliminar barreres arquitectòniques i el pas a plataforma única de carrers dels centres històrics dels pobles de Moja, Sant Pere Molanta i Sant Miquel d’Olèrdola. En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, anunciava que els projectes es trobaven en la seva fase final de redacció. El propòsit és el de poder adjudicar les obres abans de finalitzar aquest mandat.(àudio)

Ramírez indicava que des de l’Ajuntament s’entenia que la millor manera d’afrontar aquest repte era assumir-lo “en un conjunt” i fer la redacció de les millores d’accessibilitat incloent els tres pobles en el projecte.(àudio)

L’alcalde apuntava que era una possibilitat que els treballs, un cop adjudicats, comencin conjuntament a Sant Miquel, Moja i Sant Pere Molanta.

"8 dones d'Olèrdola" a festivals de cinema

En un altre ordre de coses, Lucas Ramírez agraïa a Carme Ortoll i a Andreu Ortoll  la realització del documental “8 dones d’Olèrdola”, estrenat diumenge al Local Nou. L’alcalde també agraïa el testimoni de les 8 dones protagonistes del documental. Amb el propòsit d’ampliar la seva difusió, ara l’Ajuntament té la intenció de presentar el documental en festivals de cinema de dones. Ramírez també destacava que els testimonis d’aquestes 8 dones d’Olèrdola eren representatius del municipi i també podien ser-ho de moltes altres dones del país.(àudio)

Alteració del terme municipal

Durant l’entrevista , l’alcalde també valorava que el propòsti de buscar l’alteració del terme municipal amb Vilafranca per a incloure el barri Pere Pau a Olèrdola tenia la voluntat de “facilitar la vida als ciutadans”. I és que, tal i com recordava l’alcalde, els veïns d’aquest carrer reben els serveis d’Olèrdola però depenen administrativament de Vilafranca. L’alcalde també reiterava que en aquesta possible alteració de terme hi havia altres espais susceptibles de ser regulats amb l’Ajuntament de Vilafranca.

Escolta l’entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions