Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte vitivinícola Amat&Montané ja és tota una realitat

Els vins es presentaran i es podran degustar a la 42a Trobada d’Olèrdola el diumenge 19 de maig a 2/4 de 12, juntament amb Mulet Viticultors

divendres 10 maig 2024

 

 

El Carles Amat i la Maria Montané, veïns de Sant Miquel d’Olèrdola, l’any 2018 van decidir endinsar-se en el món del vi i iniciar el seu projecte vitivinícola “Amat&Montané”. No va ser però, fins l’any 2021 que els seus vins van sortir del celler de casa, amb la col·lecció de “Vi Ciclista”.  

En una entrevista a Canal 20, expliquen que el projecte va néixer amb l’objectiu i la idea de connectar amb els orígens, amb la terra i el territori. (àudio)

En Carles i la Maria van haver d’aguditzar l’enginy per tal que el seu projecte fos una realitat. Primer ho van fer amb la col·lecció de vins “Vi Ciclista”, un projecte col·laboratiu que permet “pedalar amb el paladar”, descobrir el territori a través de les varietats històriques més representatives de cada D.O. Com afegeixen, poder formar part del viver de cellers, projecte impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca, va ser l’empenta final per a realitzar els seus propis vins. (àudio)

Com comenten, una de les raons de ser d’Amat-Montané és la cohesió social, i en aquest cas la campanya de crowdfunding els va permetre crear aquest teixit social i l’oportunitat de poder mostrar allò que volien fer, així com poder vinificar les vinyes familiars. (àudio)

I va ser gràcies a aquesta confiança cega en el projecte dels 98 mecenes, que els vins de bressol, els seus primers vins creats de zero per ells, van poder ser una realitat. El nom? Com expliquen, ho van tenir molt clar des del principi: bressol perquè són els primers vins que neixen de les seves mans, un record a la infantesa, una paraula que inspira el creixement del projecte i la ubicació a Olèrdola de les vinyes. (àudio)

El proper diumenge 19 de maig, Amat&Montané formarà part de la 42a Trobada d’Olèrdola, serà a 2/4 de 12 en una presentació i degustació de vins de productors locals, juntament amb Mulet Viticultors. Tothom qui vulgui descobrir els seus productes, ha d’enviar un correu a mulinaripm@olerdola.cat per a inscriure’s.

Escolta l'entrevista a Maria Montané i Carles Amat, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions