Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El proper dimecres 30 de setembre es podrà donar sang a Moja

Per poder donar sang cal fer reserva prèvia a la web donarsang.gencat.cat. La donació s’ha programat al Local Nou, de 17 a 21h

divendres 18 setembre 2020

 

El proper dimecres 30 de setembre es podrà donar sang a Moja. La donació s’ha programat al Local Nou de Moja, en horari de 17 a 21h, adaptant l’activitat a l’actual situació sanitària. Una de les dues principals novetats és el canvi d’emplaçament. I és que per garantir una donació segura, amplitud d’espais i comoditat en la donació , s’ha decidit fer la donació no al consultori mèdic o al Centre Cívic sinó al Local Nou. L’altra novetat destacada és que per fer la donació cal comunicar-ho amb antelació. Aquesta reserva prèvia s’ha de fer a la web donarsang.gencat.cat. La tècnica de promoció del Banc de Sang, Marta Hernández, explica que les donacions s’han adaptat a les circumstàncies per garantir una donació segura(àudio)

Les persones que desitgin donar sang i hagin fet la reserva, hauran de rentar-se les mans al Local Nou i omplir un qüestionari amb un bolígraf d’un sol ús, que serà regalat pel Banc de Sang. L’equip del Banc de Sang també prendrà la temperatura als donants abans de fer la donació i facilitarà guants i mascaretes. En l’inici de la pandèmia, des del Banc de Sang temien que l’emergència sanitària provocaria que baixessin les donacions de sang. Això va ser així en el brot més potent de la pandèmia però després des del Banc de Sang es mostren contents per la resposta de la ciutadania.(àudio)

Un equip del Banc de Sang es desplaça a Moja amb periodicitat semestral i esperen mantenir aquest criteri per així posar facilitats a totes aquelles persones que vulguin fer l’acte altruista de donar sang.(àudio)

De manera recent s’han fet campanyes de donacions en localitats properes com Vilafranca. Marta Hernández entén que és possible que això pugui influir en l’assistència d’alguns donants, però en canvi es confia que durant la campanya de dimecres 30 de setembre es rebrà la complicitat dels veïns i veïnes d’Olèrdola que volen fer aquest gest solidari sense moure’s del municipi.

Escolta l'entrevista a Marta Hernández , tècnica del Banc de Sang, clicant aquí

Document Actions