Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El proper ple de l’Ajuntament d’Olèrdola se celebrarà per videoconferència el dilluns 27 d’abril

El consorci Localret facilita als ajuntaments un servei que permet fer-ho, incloent l'emissió en directe de la sessió per YouTube
Imatge del darrer ple de l'Ajuntament, celebrat a Sant Pere Molanta el dilluns 3 de febrer
Imatge del darrer ple de l'Ajuntament, celebrat a Sant Pere Molanta el dilluns 3 de febrer

dilluns 20 abril 2020

 

La situació actual d’estat d’alarma i les mesures de confinament ocasionades pel COVID-19 han afectat el funcionament ordinari dels ajuntaments, impossibilitant la celebració de les reunions dels seus òrgans de govern de manera presencial.

Per tal de donar resposta a aquesta nova necessitat i facilitar una solució als ens locals, el consorci Localret ha posat en servei una plataforma per a la celebració dels òrgans col·legiats a distància mitjançant videoconferència per part de les administracions locals de manera segura i donant compliment al Decret llei 7/2020, de 17 de març i al Reial Decret llei, de data 31 de març.

Així, a través de LOCALRETMEET, el consorci Localret proporciona un servei de videoconferència basat en el programari de codi obert Jitsi Meet instal·lat en servidors d’ús exclusiu de Localret. El servei permet la retransmissió dels plens en directe utilitzant la plataforma YouTube.Les sessions que s’emetin mitjançant el canal de Youtube de Localret no estaran a disposició del públic un cop finalitzada la sessió.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, explica que el servei que ofereix Localret permet celebrar els plens a distància amb tota seguretat jurídica.(àudio)

El ple es preveu realitzar el proper dilluns 27 d’abril a les 19.30. La forma de celebració del ple és del tot extraordinària, perquè estem davant del primer ple telemàtic que es convoca a l’Ajuntament d’Olèrdola. Una experiència que estan vivint arreu del país forces ens locals. Però aquesta excepcionalitat no comporta que canviï el contingut previst en la sessió, mantenint-se l’estructura de funcionament d’una sessió de caràcter ordinari.(àudio)

L’alcalde indica que des de la web municipal es difondrà l’enllaç des del qual es podrà seguir en directe, per YouTube, el ple de l’Ajuntament del proper dilluns 27 d’abril.(àudio)

El servei és gratuït, si bé els ajuntaments han d'assumir tots els costos que els hi puguin comportar les adequacions que hagin de fer per accedir al servei , així com totes les despeses de manteniment de les seves connexions o comunicacions.

El sistema ja serà provat aquest dilluns al vespre, en la comissió informativa que mantenen prèvia al ple els grups municipals.

A causa de problemes tècnics amb el servidor d'arxius sonors, el servei de ràdio a la carta està temporalment inactiu. Disculpeu les molèsties.

Document Actions