Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El PSC d’Olèrdola aposta per reforçar la seguretat amb la instal·lació de càmeres, l’ampliació del nombre de vigilants i la implantació de la figura del sereno

En educació plantegen concedir un ajut universal per a la compra de llibres i material escolar

dilluns 15 maig 2023

En un acte celebrat aquest diumenge a la tarda, al Centre Cívic Gatzara de Sant Pere Molanta, la candidatura del PSC a Olèrdola ha presentat les propostes que ha incorporat en el seu programa electoral per a les eleccions municipals del proper 28 de maig. Les 66 propostes que recull el programa s’han organitzat en 10 apartats diferents: seguretat; educació; salut; equipaments, urbanisme i medi ambient; joves i gent gran; habitatge; serveis socials; entitats; “Per què treballem”; i bon govern.

En l’apartat de seguretat, tres de les propostes destacades són: la instal·lació de càmeres de videovigilància lectores de matrícules; ampliar el nombre de Vigilants Municipals per poder comptar amb torn de nit; i implantar la figura del “sereno” amb plans d’ocupació i com a element dissuasiu.

Rebeca Blanque, número 3 de la llista del PSC, explicava que la instal·lació de càmeres estaria vinculada a la creació d’una sala de coordinació de videovigilància amb pantalles per tal de visualitzar les càmeres lectores de matrícula i poder donar avís als mossos d’esquadra si es detecten anomalies. Blanque indicava que propostes com aquestes o com la implantació de la figura del “sereno” són viables i ja s’apliquen en altres municipis amb èxit.(àudio)

Eduard Luque, número 5 de la llista, feia notar que l’extensió del municipi requeria que s’apliquessin sistemes viables per millorar la seguretat. Luque incidia en la idea que la videovigilància amb sistema de gravació es pot implantar de manera legal.(àudio)

Per il·lustrar que un sistema de videovigilància és legal  i pot complir els paràmetres de la llei de protecció de dades, Luque assenyalava que existien casos propers com el del municipi de Calafell. En un registre més personal, Luque, veí de Can Trabal, indicava que s’ha implicat en política municipal per aportar “el seu granet de sorra” en la millora d’Olèrdola. (àudio)

El programa del PSC també recull l’exigència a la Generalitat perquè augmenti els recursos dels Mossos d’Esquadra per arribar a tot el territori.

Combatre l'ocupació il·legal

Durant l’acte, Rebeca Blanque desmuntava falses creences sobre l’ocupació i destacava que no existeix un termini temporal per constituir estatge i per tant que no es puguin desallotjar els ocupes. No es pot ocupar ni les segones residències ni els primers habitatges ja que en aquest cas estaríem davant d’un delicte de violació de domicili que implicaria la detenció dels autors i la restitució immediata de l’habitatge al seu legítim propietari. Blanque també va recordar que la policia sí que pot entrar per la força en un immoble ocupat il·legalment, sempre que existeixi delicte flagrant. D’aquí, va afegir, la importància d’avisar el més aviat possible la policia. Per combatre les ocupacions il·legals, des del PSC es recomana a la ciutadania que realitzi la denúncia a la policia quan es detecti. Proposen que des de l’Ajuntament hi hagi coordinació policial amb els diferents operadors de la seguretat; la contractació d’un servei de serralleria urgent i la creació d’un servei de coordinació contra la ocupació.

Educació

En l’acte d’aquest diumenge, Rebeca Blanque també va ser l’encarregada d’exposar les propostes del PSC en l’àmbit d’educació. Un dels eixos és el d’estudiar un ajut universal per  la compra de llibres i material escolar. També es proposa la millora dels espais de les escoles bressol. Blanque, veïna de Moja, va ser coordinadora del servei 092 de la policial Municipal  de Barcelona. Ha decidit incorporar-se a la llista del PSC per millorar el municipi i perquè creu que és un bon moment “per fer un canvi”.(àudio)

Des del PSC també es proposa el treball per instaurar un servei de bus escolar en horari de matí i tarda, així com dur a terme un programa d’acollida gratuït per les tardes als centres educatius. També consideren que cal fomentar la formació i l’aprenentatge impulsant programes i tallers de formació per a persones grans i col·laborar amb les escoles afavorint els seus projectes educatius.

En l’inici de l’acte, Jordi Pardo, candidat a l’alcaldia encapçalant la llista del PSC, defensava el treball conjunt per millorar el municipi.(àudio)

Pardo es mostrava satisfet pel programa elaborat i destacava que les mesures que inclou “es poden complir”. El candidat del PSC també valorava que l’actual govern d’ApO havia actuat “amb deixadesa” en matèria de seguretat.(àudio)

Els altres 8 apartats que completen el programa electoral del PSC seran detallats en les properes informacions dedicades als actes electorals que convoqui a Olèrdola la candidatura del Partit dels Socialistes.

L'acte del PSC a Sant Pere Molanta d'aquest diumenge va ser seguit per membres de les llistes d'ERC i d'Impulsem Olèrdola.

Escolta l’entrevista a Rebeca Blanque, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l’entrevista a Eduard Luque, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

Escolta l’entrevista a Jordi Pardo, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

Document Actions