Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El PSC-Units d’Olèrdola considera que debatre al ple mocions relacionades amb el procés no ajuda a la política municipal

El seu regidor, Joan López, creu també que van ser “tristos” els moments de crispació registrats en la darrera sessió i es fixa el propòsit de contribuir a minimitzar la tensió
Joan López, regidor del PSC-Units
Joan López, regidor del PSC-Units

dimecres 18 desembre 2019

 

Pel regidor del grup municipal del PSC-Units, Joan López, hi ha debats de mocions de contingut supramunicipal que no ajuden a la política de l’Ajuntament. Entén que aquest és el cas de la moció aprovada en el darrer ple a favor de la llibertat d’expressió, que reclama que el Parlament de Catalunya  pugui debatre amb llibertat sobre qüestions com el dret a l’autodeterminació. La moció va ser aprovada amb els vots favorables d’ApO,ERC i JxO. Mentre que el PSC-Units hi va votar en contra. Joan López assenyala que en algunes mocions el contingut difereix del títol i que cal tenir presents pronunciaments del Tribunal Constitucional o dels mateixos lletrats del Parlament. Per López, aquests debats “no ajuden a la política municipal”.(àudio)

El regidor del PSC va viure amb tristesa “la crispació del debat” que va aparèixer en el ple en alguns moments especialment durant l’intercanvi de retrets entre l’alcalde, Lucas Ramírez, i la portaveu de JxO, Mari Carme Villanueva, sobre el suport municipal a les activitats del festival solidari “Olèrdola amb La Marató”. Joan López s’ha fixat el propòsit de contribuir a que “els moments de tensió es minimitzin”.(àudio)

En el darrer ple també es va donar compte del canvi de nom del grup municipal, després que en aquests primers mesos de mandat tingués la denominació “Obrim Olèrdola”. Ara el nom passa a ser PSC-Units CP, sigles amb les que van concorre a les darreres eleccions. Joan López assenyala que amb aquesta denominació de senten més còmodes els membres del grup.(àudio)

El regidor del PSC-Units també reiterava que el seu objectiu és el de fer “una oposició responsable” i per això va optar per abstenir-se en l’aprovació inicial dels pressupostos municipals pel 2020 perquè no van trobar motius per a votar-hi en contra.

Escolta l’entrevista a Joan López, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions