Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Punt d’Informació del Parc difon el patrimoni d'Olèrdola els dissabtes i ara també els diumenges

Aquestes primeres setmanes de funcionament estan servint per a donar a conèixer la presència del servei a l’ajuntament

dilluns 08 maig 2017

Des del 18 de febrer, la seu de l’Ajuntament  acull el Punt d’Informació del Parc d’Olèrdola. Es tracta d’un servei que compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i que està concebut com un recurs turístic per a donar informació detallada al visitant, tant del parc com del conjunt de recursos i  activitats que es programin al municipi. Després d’unes primeres setmanes obrint només els dissabtes, aquest mes d’abril s’ha ampliat el servei i el Punt d’Informació del Parc també obre els diumenges. Els dos dies, en horari de 10 del matí a dos quarts de 2 del migdia. Sònia Garcia, responsable del Punt d’Informació, explicava que aquestes setmanes d’estrena estan servint perquè el servei es doni a conèixer.(àudio)

El perfil de l’usuari del punt d’informació respon al d’un visitant que no pernocta i ve a passar un dia. En forces casos arriba a Olèrdola informat d’allò que vol visitar i molts s’interessen per les rutes de senderisme. (àudio)

Els visitants provenen sobretot de Barcelona i de rodalies, però aquestes setmanes també s’han registrat usuaris anglesos i francesos. Quan hi ha algun esdeveniment rellevant a Barcelona o bé hi ha mal temps, la xifra de visitants es redueix. El cap de setmana de major atenció d’usuaris ha estat el del pont del 1r de maig. Sònia Garcia feia notar que moltes de les visites venen al municipi atretes per gaudir de l’entorn natural. (àudio)

Aquestes primeres setmanes s’ha constata també que en alguns casos sorprèn  la riquesa i varietat patriminial que conté el Conjunt monumental d’Olèrdola. Una de les iniciatives que també està rebent moltes demandes d’informació és la ruta dels castells de Marca, que uneix els castells de Santa Margarida i els Monjos, Castellet i la Gornal i Olèrdola.

En aquesta primera temporada, el Punt d’Informació del Parc d’Olèrdola restarà ofert fins el 18 de juny i reobrirà el dissabte 2 de setembre. Des de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Olèrdola es recorda que aquest recurs està a la disposició dels veïns per a conèixer els detalls de la programació de dinamització al Parc o bé activitats com les rutes pel patrimoni del municipi.

Escolta l'entrevista a Sònia Garcia, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions