Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Punt d’Informació Local d’Habitatge ja està en funcionament a Olèrdola

Un dels principals propòsits és el de facilitar que els joves no es vegin obligats a deixar el municipi

dimecres 24 febrer 2016

Aquest mes de febrer ha entrat en funcionament  el Punt d’Informació Local d’Habitatge. Olèrdola es converteix així en el tercer municipi de l’Alt Penedès que compta amb aquest servei , després de Vilafranca i Sant Sadurní.

La regidora de joventut i habitatge de l’Ajuntament d’Olèrdola, Arantxa Torres, indica que un dels propòsits del Punt d’Informació és el de facilitar que els joves del municipi trobin habitatge assequible i no es vegin obligats a marxar.(àudio)

El Punt d’infomació Local es posa en marxa després del conveni de col.laboració que ha signat l’Ajuntament i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Per a que el Punt d’Informació Local d’Habitatge estigui operatiu, l’Ajuntament hi destina una treballadora de l’actual plantilla per a atendre el servei. Aquesta treballadora ha rebut la formació i assessorament del Consell Comarcal i atén presencialment les consultes a la planta baixa de l’Ajuntament, en l’espai de l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

El servei s’adreça tant als qui busquen llogater com a qui cerca habitatge. I és que el Punt d’Informació ofereix un servei gratuït d’assessorament i redacció de contractes de lloguer, assegurança de llar gratuïta, inventari de l’habitatge, així com la possibilitat de demanar ajuts per pagar el lloguer i les despeses inicials; i ajuts per condicionar i posar al dia l’habitatge.

Un apartat destacat del treball del Punt d’informació serà la funció proactiva que tindrà de localitzar habitatge buit al municipi. Per a fer-ho,  s’estudien  els consums d’aigua per trimestres i s’analitzen els registres de propietats que s’han inscrit sense transmissió. També s’ha detectat una desena d’habitatges buits al municipi que són propietat de bancs i que l’Ajuntament vol que s’incloguin en la borsa d’habitatge en condicions assequibles.(àudio)

A l’Ajuntament d’Olèrdola li va sorprendre comprovar que era el tercer municipi de la comarca que establia un acord amb el Consell Comarcal per a posar en funcionament aquest punt d’informació. Arantxa Torres explica que ara s’han interessat altres municipis.(àudio)

El Consell Comarcal s’obliga a facilitar al PILH informació actualitzada sobre les polítiques d’habitatge en tots els àmbits, com són els programes per a l’accés a l’habitatge, els programes de rehabilitació i condicions d’habitabilitat. També els programes socials que es despleguen en el Pla per al dret a l’habitatge, així com les normatives relacionades amb l’habitatge per a les quals s’estableix la col·laboració.

Aquest conveni no suposa per a l’Ajuntament el pagament de cap import al Consell Comarcal.

Document Actions