Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El PUOSC de la Generalitat concedeix a Olèrdola prop de 130.000 euros per millorar serveis bàsics

El PUSOC no contempla cap aportació pel cobriment de la pista poliesportiva de Sant Pere Molanta

divendres 10 gener 2014

El Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya(PUOSC) ha atorgat a l’Ajuntament d’Olèrdola prop de 130.000 euros. La quantitat es distribueix entre tres dels cinc projectes que va presentar l’Ajuntament en la convocatòria d’aquests ajuts. El PUOSC és el programa de subvencions més important que concedeix la Generalitat als municipis durant el mandat i, després de patir diferents endarreriments, ha acabat planificant les inversions subvencionades fins el 2017.

A Olèrdola, reben aportacions del PUSOC les obres de renovació de la xarxa d’aigua al carrer Wilson de Sant Pere Molanta, amb una subvenció de 47.412 euros dels 59.265 de pressupost que té l’actuació. El segon dels projectes subvencionats, amb una xifra de 43.586, són les obres de subministrament d’aigua potable a Viladellops des del dipòsit de Sant Miquel, que compten amb un pressupost de 54.482 euros. El tercer dels projectes subvencionats pel PUOSC a Olèrdola és la reducció de potència instal·lada a l’enllumenat públic. El pressupost de la inversió és de 48.000 euros i la subvenció ha estat de 38.400 euros.

Sense cap aportació han quedat dues sol·licituds presentades: la reforma de la planta baixa de l’Ajuntament per a habilitar l’Oficina d’Atenció Ciutadana i el cobriment de la pista poliesportiva de Sant Pere Molanta.

Josep Tort, alcalde d’Olèrdola , assenyala que la Generalitat ha optat per “subvencionar els projectes de serveis bàsics” i ha posat l’accent en què les ajudes arriben molt endarrerides, amb la legislatura a punt d’acabar-se.(àudio)

Des de l’Ajuntament d’Olèrdola es programaran les actuacions prioritàries, comptant amb la previsió de poder-hi afegir recursos d’altres administracions.(àudio)

El cobriment de la pista de Sant Pere Molanta té un pressupost estimat de 560 mil euros. Sobre l’absència de subvenció per a finançar aquesta obra, l’alcalde feia notar que “sorprèn que en el projecte més important en dotació econòmica” que sol.licitava l’Ajuntament al PUOSC, la Generalitat no hagi donat cap euro, “quan altres municipis han rebut aportacions per projectes similars”.  (àudio)

Els 130.000 euros obtinguts d’aquesta convocatòria del PUOSC representen gairebé una quarta part de l’aportació que l’Ajuntament d’Olèrdola va rebre en l’anterior mandat municipal. Llavors la subvenció va ser superior als 500 mil euros.

Escolta l'entrevista a Josep Tort, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions