Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El recorregut per la muntanya d’Olèrdola és la ruta més seguida entre les 14 creades per la regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament

Des de la seva creació fa dos anys, s’han acumulat 11.169 visualitzacions de les rutes

divendres 08 abril 2022

Una de les millors maneres de conèixer un territori és caminar-lo. Amb aquesta voluntat de difondre el coneixement de l’àmplia riquesa patrimonial d’Olèrdola, la regidoria de patrimoni de l’Ajuntament creava fa dos anys 14 rutes de senderisme, disponibles a la web municipal. Passat aquest marge de temps i tenint en compte que ha coincidit en ple període de pandèmia, el regidor de Patrimoni, Pere Sadurní, ha ofert un balanç satisfactori de l’impacte que estan tenint el conjunt de les rutes, tenint com a referència les dades de visites a l’apartat de la web municipal on estan allotjades i les descarregues registrades.

La ruta més visualitzada i descarregada pels senderistes en aquests dos anys  és la “Ruta per la muntanya d´Olèrdola ,entre fonts i forns”. És un recorregut circular, amb inici i arribada des del Conjunt d’Olèrdola, que ha sumat fins a 2.519 visualitzacions i 48 descàrregues. La ruta  que s’ha situat en segon lloc és la “Ruta per les 7 muntanyes més altes”,  1437 visualitzacions i 19 descàrregues. En tecrer lloc pel seu impacte registrat a la web i xarxes s’ha situat la “Ruta per les barraques de pedra seca”, que ha assolit 1323 visualitzacions i 47 descàrregues. El quart lloc l’ocupa la “Ruta pels 6 pobles d´Olèrdola”, amb  1159 visualitzacions 12 descàrregues. En el total de les 14 Rutes s´ha aconseguit 11.169 visualitzacions i 226 descàrregues. El regidor de patrimoni de l’Ajuntament, Pere Sadurní, exposava aquest dimarts les dades durant el ple.(àudio)

Sadurní posava de relleu que  3  de les rutes havien estat publicades a La Vanguardia: la Ruta pels 6 pobles d´Olèrdola , la Ruta de les barraques,i la Ruta de les barraques de Can Trabal. També subratllava que el MAC Olèrdola va escollir la  Ruta per la muntanya d´Olèrdola com a proposta d’ activitat complementària a la visita al Conjunt Monumental, i es promociona des del seu web.  Sadurní expressava la satisfacció de l’Ajuntament per “l´èxit que han tingut les Rutes” i incidia en què busquen “el coneixement, la promoció i difusió del Patrimoni i dels pobles del nostre municipi”. (àudio)

Les Rutes estan disponibles al web municipal a l' apartat turisme.

Document Actions