Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El regidor Joan López expressa el seu rebuig a la MAT

López considera que cal un debat profund sobre model energètic
Joan López, regidor no adscrit
Joan López, regidor no adscrit

dijous 09 setembre 2021

A través d’un comunicat de premsa, el regidor no adscrit de l’Ajuntament d’Olèrdola, Joan López, ha manifestat el seu rebuig al projecte per a la construcció d’una línia de Molt Alta Tensió(MAT) perquè és “una infraestructura que trinxa un cop més el Penedès, travessant-lo i modificant visual i morfològicament el nostre paisatge mil·lenari.”

López indica que “els pobles penedesencs afectats per la MAT s'han compromès a fer al·legacions conjuntament. Això demostra la nostra força com a ciutadans i ciutadanes”.

El regidor considera que la demanda energètica de l'àrea metropolitana “i l'especulació energètica on les empreses promouen grans granges d'aerogeneradors i horts solars, habitualment en sòls agrícoles” no són excusa “per a no respectar l'entorn i el patrimoni, com és el cas de l'antiga bòbila del Sogues a Sant Pere Molanta, doncs en aquesta ubicació hi ha d'anar un centre de transformació elèctrica”.

Per López és necessari “buscar alternatives començant per un debat profund respecte quin model energètic volem i quines han de ser les necessitats energètiques del futur”.

Document Actions