Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El rehabilitat edifici de l’Ajuntament d’Olèrdola rep elogis de la ciutadania i dels representants institucionals

Visita institucional amb la diputada Abigail Garrido, de la Diputació de Barcelona; i una nodrida representació del món municipal de l’Alt Penedès

dilluns 21 febrer 2022

El rehabilitat edifici de l’Ajuntament d’Olèrdola ha rebut els comentaris elogiosos de la ciutadania durant els cinc torns de visita que s’han realitzat aquests dos darrers diumenges. També han estat molt satisfactòries les valoracions efectuades pels representants institucionals que diumenge al matí realitzaven la visita a la seu consistorial. La visita la conduïa l’alcalde, Lucas Ramírez; i comptava amb la presència de la Diputada delegada de turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido; i d’una nodrida representació de municipis de l’Alt Penedès. Hi assistia l’alcalde de Sant Cugat Sesgarrigues, Jordi Farré; el de Castellet i la Gornal, Miquel Delgado, en un dels darrers actes que realitzava abans de deixar el càrrec; l’alcalde de Sant Martí Sarroca, Josep Maria Padullés; l’alcalde de La Granada, Joan Cols;  l’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret; i Francesc Perea, regidor del govern municipal de Subirats. La visita també comptava amb l’assistència dels regidors de l’Ajuntament d’Olèrdola Jordi Catasús i Anna Boada, membres del govern d’ApO;  així com de Fina Mascaró i M.Antònia Pajuelo (ERC); Mari Carme Villanueva(JxO); Marta Mestre(regidora no adscrita) i Jordi Pardo, que serà nomenat regidor del PSC.

"Millorar l'organització de l'Ajuntament per millorar l'atenció ciutadana"

Durant la visita, l’alcalde recordava la decidida contribució de la Diputació, que havia aportat el 75% dels 850.000 € invertits en la reforma integral de l’edifici. Lucas Ramírez també posava l’accent en què, a més de resoldre deficiències de l’edifici i de suposar la seva ampliació i reforma per a millorar la seva funcionalitat, l’actuació també estava concebuda dins la voluntat de “millorar l’organització municipal per  oferir així una millor atenció ciutadana”.

Ramírez recordava que aquest edifici centenari havia acollit diferents usos, incloent l’escola republicana de Plana Rodona, tot un referent en l’aplicació de la tècnica Freinet.Després de les obres, ara a  la planta baixa hi ha accés des del vestíbul a les oficines dels agents municipals  i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. En aquesta planta una de les grans novetats és l’habilitació de la nova sala de plens i unes noves dependències de serveis socials que garanteixen atenció confidencial. Una altra de les actuacions més rellevants és l’aprofitament de l’altell, que passa a ser una nova segona planta accessible de 90 m2.

L’alcalde posava l’accent en què la nova organització de l’espai permet aplicar una concepció transversal del treball, aprofundint en l’administració electrònica.

Els visitants han lloat elements de la reforma com l’aprofitament de la llum, que sigui un edifici sostenible energèticament i la disposició dels espais de treball, organitzats per categories laborals. Del total de 50 places previstes per a les visites de la ciutadania, han estat 43 els veïns i veïnes que han aprofitat aquesta oportunitat per conèixer en detall l'edifici de l'Ajuntament.

La diputada Abigail Garrido es mostrava gratament sorpresa per aquesta rehabilitació i ampliació i subratllava que s’havia fet pensant en donar un millor servei a la ciutadania(àudio)

Entre els representants institucionals que aquest diumenge efectuaven la visita s’anaven succeint els  comentaris elogiosos per les característiques de l’edifici. Les manifestacions de l’alcalde de Sant Martí, Josep Maria Padullés, n’eren una mostra quan  qualificava com a “extraordinària” la reforma.(àudio)

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, reforçava aquesta idea d’haver posat  la reforma de l’edifici consistorial al servei d’una millor atenció a la ciutadania. (àudio)

Escolta les declaracions sobre la visita institucional, enregistrades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Abigail Garrido, Josep Maria Padullés, Miguel Delgado, Jordi Farré, Mari Carme Villanueva, Fina Mascaró, Marta Mestre, Jordi Pardo i Lucas Ramírez clicant aquí

 

 

 

Document Actions