Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Rocio d’Olèrdola referma la seva aposta per l’ambient de romeria

La missa rociera va comptar amb un ampli seguiment i el concert musical es va veure condicionat per la pluja

dilluns 16 juny 2014

El Centre Cultural “Virgen del Rocío” d’Olèrdola ha fet en els darrers anys una aposta per reforçar l’ambient de romeria en el Rocio que cada any organitzen a la finca municipal de la Muntanyeta. Aquesta opció s’ha refermat aquest any. Activitats com la baixada de la imatge de la verge del Rocio des de Daltmar fins a la Muntanyeta, dissabte a la tarda, o bé la missa rociera, que passava a fer-se dissabte al vespre, van comptar amb un elevat seguiment. En alters anys, especialment en les primeres edicions de la Romeria del Rocio d’Olèrdola, l’accent es posava en les actuacions musicals d’artistes coneguts. Ara això ha canviat. Es manté el concert musical, però el centre prioritari dels esforços és l’activitat de la romeria. Així ens ho comentava un dels integrants de l’organització, Vicente Valderas, que ens subratlla que aquest any s’ha estrenat una caseta de fusta per a la imatge de la verge dissabte i diumenge a la Muntanyeta.(àudio)Rociopaella.JPG

L’aparició de la pluja a la una de la matinada de dissabte a diumenge va condicionar el concert musical. Van poder actuar Adrián Jara i el grup d’Aky, però Ecos del Sur només va poder interpretar una cançó.(àudio)

Durant dissabte i diumenge l’ambient de gresca en bona part el posaven els cors rocieros, especialment el cor Aire de las Marismas dels Monjos. José Maria Perez, president de la Casa d’Andalusia de l’Alt Penedès, que inclou el cor, es mostrava satisfet perquè la Romeria d’Olèrdola apostés per aquest protagonisme dels romeus i no tant pel cartell musical d’artistes.(àudio)

Però no tothom comparteix aquest model de romeria. La persona que gestionava el servei de bar de la Romeria, era partidari de que les romeries busquessin i s’obrissin a més gent.(àudio)


La Romeria d’Olèrdola aquesta any va reunir a una trentena d’autocaravanes, que es van instal.lar aquest cap de setmana a la Muntanyeta. L’acte final va ser diumenge al migdia una paella popular.copy_of_RocioImatge.JPG

Escolta les entrevistes fetes durant la romeria, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions