Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Sant Sepulcre d'Olèrdola s'obre per les Jornades Europees del Patrimoni

Per poder plantejar-se un règim de visites més ampli cal la restauració i recuperació de l’espai
Els visitants van poder veure les pintures, del segle XI
Els visitants van poder veure les pintures, del segle XI

dilluns 01 octubre 2012


El Sant Sepulcre d’Olèrdola és una peça excepcional del romànic en el context català. De manera molt puntual, s’ha pogut visitar aquests darrers anys en diverses ocasions. La més recent aquest diumenge, dins del programa de les Jornades Europees del Patrimoni, en una activitat organitzada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya.Sepulcre2.jpg

El Sant Sepulcre és un monument declarat d’interès nacional i es troba en una finca privada. Caldria tenir-lo obert un cop al mes, però l’estat de conservació de les pintures romàniques del seu interior ho desaconsellaria. Abans caldria engegar el projecte de restauració ja redactat i recuperar l’estructura per plantejar-se un règim de visites més ampli, tal i com assenyala Núria Molist, arqueòloga que ha guiat la visita i directora de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia. (àudio)

sepulcre3.jpgEl Sant Sepulcre és excepcional per la seva planta circular, així com per l’estil i datació de les pintures del seu interior. Descobertes l’any 1954, les pintures són del segle XI, quan la majoria del romànic que coneixem està datat entre els segles XII i XIII.(àudio)

Aquest cap de setmana, a través de les Jornades Europees del Patrimoni, s’han ofert arreu de Catalunya 800 activitats, algunes d’elles que permetien la visita a espais d’interès que durant l’any són poc accessibles, com és el cas del Sant Sepulcre. Aquest diumenge una quarantena de persones han seguit la visita i han pogut admirar i comprovar el valor de l’església. Tal i com explicava Núria Molist, si es coneix “és més fàcil valoritzar-lo”.(àudio)

Abans d’anar al Sant Sepulcre, aquest diumenge la visita inclosa a les Jornades Europees del Patrimoni a Olèrdola s’iniciava al castell amb la visita a l’església de Sant Miquel i a l’exposició que mostra la seva evolució.

Document Actions