Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Sant Sepulcre referma la seva capacitat d’atracció

La jornada de visites a aquesta joia del patrimoni d’Olèrdola s’ha tancat aquest diumenge amb un nou èxit d’assistència

dilluns 25 abril 2016

Són poques les oportunitats que hi ha per a visitar l’interior de la capella del Sant Sepulcre, el temple romànic situat entre la Serreta i el poble de Sant Miquel d’Olèrdola. Gràcies a l’impuls de l’Ajuntament d’Olèrdola, aquest diumenge hi havia una d’aquestes ocasions després de l’acord arribat amb el propietari de la finca per a permetre aquestes visites. I l’oportunitat es va aprofitar. Es van fer fins a quatre torns de visites, un més del que inicialment s’havia plantejat, que van acabar d’omplir la matinal de visitants que van poder admirar aquesta peça excepcional del patrimoni d’Olèrdola, única en el context català per la seva combinació de ser una església romànica de planta circular dedicada a l’ordre del Sant Sepulcre que en el seu interior conté pintures romàniques del segle XI.

Una de les veïnes del municipi que no va deixar passar l’ocasió per visitar el Sant Sepulcre va ser l’Anna Llisiona, veïna de Moja. Va trobar molt interessant la visita i també considerava que calia buscar la forma  perquè el temple pogués estar obert més sovint.(àudio)

L’encarregat de conduir les visites va ser Josep Anton Pérez, responsable de l’empresa de serveis culturals Tríade, que  assenyalava que la iniciativa repetia l’èxit de convocatòria ja assolit el passat més d’ocutubre quan la capella es va obrir dins de les Jornades Europees de Patrimoni.(àudio)

Pere Sadurní, el regidor de patrimoni de l’Ajuntament d’Olèrdola, posava en valor la necessitat d’aprofitar la vista gràcies a les explicacions expertes dels especialistes de Tríade. Sadurní apuntava que al Sant Sepulcre s’hi ha de treballar en l’àmbit de la recerca, la restauració i l’acord amb la propietat per a fer-ho accessible a tothom. En un primer moment, el propòsit de l’Ajuntament és el de donar-ho a conèixer directament de la mà d’aquestes visites guiades.(àudio)

Contant els quatre torns de visita, incloent el que s’habilitava per al grup que també aquest diumenge havia fet la visita medieval al Conjunt d ‘Olèrdola,  s’estima que han passat pel Sant Sepulcre una norantena de persones. La procedència era diversa, tal i com explicava Miriam Mulinari, tècnica de cultura de l’Ajuntament d’Olèrdola. La intenció de l’Ajuntament és la de tornar a organitzar visites guiades aquest any al Sant Sepulcre en les jornades Europees del Patrimoni d’aquest 2016.(àudio)

Entre els assistents existia el convenciment d’haver pogut visitar un monument excepcional que pot convertir-se en una referència patrimonial i punt d’atracció de visitants al municipi.

Escolta les entrevistes relacionades amb les visites al Sant Sepulcre, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions