Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El segon Cercle de Dones que organitza l’Ateneu Mogenc i Roser Farré es programa per divendres 23 de juliol

Serà a les 19.00h, cal inscripció prèvia i es preveu treballar com “explorar l’autenticitat" de cadascuna

dijous 15 juliol 2021

Divendres de la setmana que ve, 23 de juliol, es realitzarà a les 19.00h el segon Cercle de Dones que organitza l’Ateneu Mogenc “Fem Poble” i  Roser Farré, de Salut Natural.

Els Cercles de Dones són trobades que tenen la intenció de “recuperar una cosa que s'ha fet ancestralment: poder asseure’ns en cercle, amb l’oportunitat de participar, totes a un mateix nivell, escoltant a les altres i l'ocasió de ser escoltades, sense expectativa ni judici”. Es tracta d’ obrir un espai per “expressar, comprendre i ampliar la perspectiva des de l’empatia cap a la història viscuda d'una companya”. Així ho definia Roser Farré.(àudio)

La creació del cercle de dones parteix del convenciment que “el poder del suport del grup és una cosa que ens permet ser nosaltres i mostrar-nos fortes i vulnerables alhora, de compartir silencis i vivències, i encoratjar-nos cap al camí d’estimar tant les parts acceptades com les rebutjades”. Quan les dones s’unifiquen, s’assenyala, “el poder femení agafa més força”. També es recorda que “bruixa, vol dir, dona sàvia”, així que es busca “reforçar la saviesa que totes portem dins”.

En cada lluna plena es proposa un tema estrella per comentar, compartir, ensenyar, aprendre… I es tanca el cercle amb una dinàmica de moviment corporal conscient. Roser Farré explicava que per programar les trobades es basa en el cicle lunar perquè durant la Lluna plena és el moment en què les emocions estan més a flor de pell.(àudio)

Després de dedicar el primer dels cercles, celebrat el passat 29 de juny, “a les cuirasses a expressar el que veritablement sentim” i les exigències que ens imposem per sentir que tenim valor, el proper cercle estarà centrat en treballar com explorar l’essència i autenticitat de cadascuna.(àudio)

Els cercles es realitzaren en indrets als voltants de Moja-Olèrdola (a concretar dies abans). Els cercles no són vinculants. Es pot assistir contínuament a tots o al cercle que es desitgi.

Cada cercle té una durada aproximada d’una hora. El preu per sessió és de 5€ per les sòcies de l'Ateneu i Roser Farré- Benestar Natural; o bé de 8 € per les no sòcies.

Per més informació o inscripcions les persones interessades es poden dirigir a Roser Farré (608514599) o a ateneumogenc@gmail.com

En l’espai quinzenal  ”Cuida’t” que ofereix Roser Farré al magazín Penedès en Xarxa, aquest dijous s’ha tractat el funcionament i propòsits dels cercles de dones. Pots escoltar l’espai clicant aquí

Document Actions