Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El segon dels “Vespres d’estiu al castell d’Olèrdola” es dedica dissabte a l’antropologia, amb l’actuació del grup Marenda

L’activitat inclou visites comentades i el taller “Descobrint constel·lacions” a l’interior d’un planetari que s’instal·la dins el recinte emmurallat

dimarts 06 agost 2019

 

El Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Ajuntament d’Olèrdola conviden a gaudir dels capvespres dels tres primers dissabtes d’agost al conjunt històric d’Olèrdola d’una forma diferent, quan el sol s’amaga i el paisatge penedesenc, les restes del passat i la roca prenen colors ataronjats i vermellosos.

La programació comença a les 7 de la tarda i dura fins mitjanit. Cada una de les tres sessions gira entorn d’una mirada diferent inspirada en la mitologia, l’antropologia i la ciència que permetrà relaxar-se mirant la posta de sol, gaudir de música, teatre i altres espectacles, observar el cel en el planetari, passejar de la mà dels arqueòlegs per descobrir aspectes inèdits d’Olèrdola i contemplar els estels i els Perseids o llàgrimes de Sant Llorenç en una nit d’estiu.

Aquest segon dels vespres es dedica a la “mirada antropològica”. A les 19:00 i 19:30h s'iniciaran sengles visites comentades singulars i de la mà dels especialistes del conjunt històric "Entre allò tangible i allò intangible". En la visita coneixerem quin han estat els rituals i creences relacionats amb la mort dels diferents pobles que han habitat Olèrdola. Reserva prèvia obligatòria al 93 890 14 20 | mac.olerdola@gencat.cat.

A les 20:00, 20:30 i 21:00h gràcies a un planetari instal·lat dins el recinte emmurallat, de la mà de l’astrofísica Inés Dibarboure, es podrà conèixer la volta celeste mitjançant el taller "Descobrint constel·lacions". També cal reserva prèvia al 93 890 14 20 | mac.olerdola@gencat.cat.

Entorn les 20:30h podrem deixar-nos endur per la imaginació gaudint de la posta de sol amb música ambiental. I a les 21:30h s'iniciarà l'actuació musical del grup Marenda, amb una proposa centrada en les melodies de danses tradicionals, cançons populars i poesies musicades. Entre totes elles abasten el període que va des de l’edat mitjana fins els nostres dies. Les peces seleccionades fan referència als diferents moments de la vida humana: la infantesa, la joventut, el joc, la festa, l’amor, la parella, la família o la maduresa.

Finalment, de 22:30h a la mitjanit es podrà continuar amb l'observació del cel a ull nu i amb telescopi.

Durant tota la vetllada es disposarà de servei de food truck. Enguany com a novetat hi haurà propostes gastronòmiques del restaurant la Posada i també vins i caves de la Masia Can Pasqual.

Document Actions