Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei Català de la Salut recorda que la indicació de tests microbiològics per a la COVID-19 correspon sempre a personal mèdic o d’infermeria

Les empreses que facin tests serològics no han de remetre cap treballador a l’atenció primària per a la valoració dels resultats dels tests

dilluns 08 juny 2020

 

En una nota informativa, el Servei Català de la Salut assenyala que s’ha detectat la circumstància que empreses privades decideixen realitzar test serològics als seus treballadors i treballadores i, un cop obtingut el resultat, l’empresa els recomana que acudeixin al centre d’atenció primària per a la realització de tests confirmatoris o per a la valoració dels resultats.

Des del Servei Català de la Salut es fan  les consideracions següents al respecte:

  1. La indicació de realització de tests microbiològics per a la COVID-19 correspon sempre a personal mèdic i/o d’infermeria. El resultat d’una prova ha de poder ser interpretat en conjunt amb l’estat de salut de la persona a qui se li ha practicat i l’evolució epidemiològica del brot.
  2. Les empreses que decideixin realitzar tests serològics al seu personal són responsables de finalitzar el procés d’interpretació, d’informar-ne el seu personal i d’aplicar la presa de decisions que se’n derivi. Per tant, no han de remetre cap treballador o treballadora a l’atenció primària per a la valoració dels resultats dels tests.
  3. L’atenció primària no fa proves complementàries que no hagin estat prescrites seguint les prioritzacions del Procediment d’actuació enfront de casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2.
  4. Els tests serològics no s’han d'utilitzar per a l’emissió d’una incapacitat temporal.
  5. En cas que es realitzi una PCR i aquesta sigui positiva, es pot remetre a l’atenció primària, que actua com en qualsevol cas confirmat d’acord amb la classificació de casos de Salut Pública.
  6. Aquestes indicacions no fan referència a la deguda recomanació d’acudir al professional de medicina de família o d’infermeria o de derivar el pacient a un centre de salut en cas que es detectin símptomes.

Document Actions