Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El servei de Biblioteca Oberta a les escoles s’inicia la setmana que ve amb ampliació d’horaris

Un conveni amb la Universitat de Barcelona permet oferir el servei dues tardes a Sant Pere Molanta i tres tardes a Moja
Se seguiran programant activitats com l'hora del conte
Se seguiran programant activitats com l'hora del conte

divendres 03 octubre 2014

Dilluns s’inicia un nou curs del servei de Biblioteca Oberta a les escoles del municipi. El servei l’ofereix la regidoria d’ensenyament de l’Ajuntament d’Olèrdola, amb la col.laboració de les escoles, i té el propòsit d’obrir fora de l’horari lectiu el servei de biblioteca de les escoles Circell de Moja i Rossend Montané de Sant Pere Molanta. Aquest curs 2014-15 s’introdueixen millores que comporten ampliar el servei. A Moja es passa dels dos dies a la setmana establerts el curs passat, a obrir aquest servei tres tardes: les dels dimarts, dimecres i dijous, en horari de dos quarts de 5 a les 6. A Sant Pere Molanta també estarà oberta la biblioteca a tots els veïns un dia més, les tardes de dilluns i ara també les dels divendres, en horari de 4 a dos quarts de sis.

El regidor d’ensenyament de l’Ajuntament d’Olèrdola, Xavier Serramià, explicava que l’ampliació del servei és fruit d’un acord signat amb la Universitat de Barcelona, a partir del qual una estudiant de biblioteconomia farà pràctiques remunerades amb criteris professionals a les dues biblioteques de les escoles d’Olèrdola.(àudio)

Tal i com s’ha anat fent en els darrers anys, es preveuen programar activitats de dinamització de l’ús de la biblioteca de manera periòdica, com les hores del conte. S’espera que aquesta línia de treball es pugui aprofundir, comptant amb la implicació dels claustres de les escoles i de les AMPA.(àudio)

El servei rep la col.laboració de la Diputació de Barcelona, que subvenciona la despesa de personal. Serramià explicava que la voluntat de l’Ajuntament és que aquest model de gestió, que permet millorar el servei, pugui continuar més enllà d’aquet curs 2014-15.(àudio)

Aquests darrers dies, les escoles ja han informat a les famílies que el servei de Biblioteca Oberta amplia horaris i entra en funcionament a partir de la setmana que ve. S’ha recordat que es poden consultar llibres, fer els deures o bé participar en les activitats que s’aniran programant al llarg del curs.

Escolta l'entrevista a Xavier Serramià, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions