Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El servei de Biblioteca Oberta d’Olèrdola programa sessions de l’Hora del Conte per difondre valors universals

Aquests dies s’estan oferint a les biblioteques de les escoles Circell i Rossend Montané contes sobre la pau i la no violència

divendres 29 gener 2021

Les limitacions de mobilitat i d’accés als equipaments no estan impedint el funcionament del servei de Biblioteca Oberta d’Olèrdola aquest curs 2020-21. Adaptat a les circumstàncies i restringit als grups estables que s’han establert a les escoles,  el servei de Biblioteca Oberta està en funcionament, tant a la biblioteca de l’escola Circell de Moja com a la biblioteca Rossend Montané de Sant Pere Molanta. A més d’oferir aquest espai per a reforçar les capacitats de lectoescriptura dels escolars, també s’organitzen sessions de l’hora del conte amb l’ànim de treballar valors universals.

Aquests dies, en motiu del Dia per la Pau i la no violència que es commemora el 30 de gener, es programen sessions de l’Hora del Conte. Estan conduïdes per la mateixa responsable del servei, la bibliotecària Maria Morell, amb els contes “La Maleta”, de Chris Naylor-Ballesteros, i “El llapis màgic de la Malala”, de Malala Yousafzai. Tal i com explica la mateixa Maria Morell en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, són dues obres molt adients i interessants. “La Maleta” és un llibre que permet difondre entre els més petits l’experiència de les persones refugiades. A “El llapis màgic de la Malala” s’accedeix al coneixement del cas d’aquesta noia, el premi Nobel més jove.(àudio)

A la biblioteca de l’escola Rossend Montané, el grup amb dificultats de comprensió, per llegir i escriure, ha elaborat un mural sobre la pau amb missatges ideats per ells mateixos .(àudio)

El conte s'està explicant en dies diferents, un per cada grup bombolla. En el cas de l’escola Circell, ja s’han realitzat les sessions de P3 i P4, mentre que la de P5

es preveu el dimarts de la setmana que ve i la de primer, el dimecres.

Les biblioteques estan preparades amb totes les mesures de seguretat: distàncies entre seients, desinfecció del mobiliari abans i després, gel per les mans, paper, brosses per a cada ús i ventilació. Maria Morell posa de relleu el mèrit col·lectiu que suposa haver mantingut el servei.(àudio)

Les famílies interessades en assistir a les sessions poden enviar un mail , indicant curs de l'infant per reservar plaça, a  activitatsbibliotecaobertaiCL@gmail.com. Les properes activitats de dinamització es preveuen vincular al 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.

Maria Morell ha fet un agraïment públic a totes les persones que han sumat esforços perquè fos possible el servei de biblioteca Oberta d’Olèrdola. Des de la cap d’“Esport i Lleure”, fins al regidor de l’Ajuntament d’Olèrdola, Pere Sadurní, passant pels equips directius de les escoles Circell i Rossend Montané, el personal de neteja i consergeria, així com a les mestres que han tingut cura de les biblioteques de les escoles. De manera específica, Maria Morell ha volgut també agrair el recolzament de  Sara Pena, mestra de l’escola Circell.

Escolta l'entrevista a Maria Morell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions