Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei Local d’Ocupació ha atès a 99 persones durant el primer semestre de 2015

En aquests 6 mesos, 42 persones usuàries del servei han aconseguit feina
Carlota Julià, tècnica responsable del Servei Local d'Ocupació
Carlota Julià, tècnica responsable del Servei Local d'Ocupació

dijous 09 juliol 2015

La represa del Servei Local d’Ocupació a Olèrdola presenta dades elevades d’utilització. Des de que es va reiniciar el servei , aquest mes de gener, i durant el primer semestre de l’any 2015 han estat 99 les persones que han rebut assessorament personalitzat a través d’aquest Servei d’Ocupació.

La tècnica d’empresa i ocupació responsable del servei, Carlota Julià, detalla que de les 99 persones ateses, 42 ja treballen en l’actualitat. Bona part dels usuaris atesos ja es van inscriure al servei durant l’anterior etapa de funcionament del Servei Local d’Ocupació. Fins a 27 han estat primers usuaris i s’han comptabilitzat 19 joves de menys de 25 anys que han fet ús del servei. En quest cas s’adrecen al Programa de Garantia Juvenil.(àudio)

Carlota Julià assenyala que les dades indiquen que el servei és molt utilitzat. Per fer ús del Servei Local d’Ocupació, les persones interessades han de portar el seu currículum a l’Ajuntament. Les sessions presencials del servei es programen cada quinze dies, els dimecres al matí, al Centre Cívic La Xarxa de Moja. En forces casos, el servei també comporta rebre assessorament individual més enllà de les estades quinzenals de la tècnica al municipi.(àudio)

Entre les feines realitzades pel servei s'hi troba la visita a empreses per a oferir la borsa de treball del municipi. Gràcies a la visita a 31 empreses d’Olèrdola s’ha aconseguit la contractació de 15 persones. Una bona tarja de presentació són els incentius econòmics que concedeix l'Ajuntament a empreses que contractin persones en atur que viuen a Olèrdola. (àudio)

Les empreses visitades són bon indicador de la diversitat d’implantació empresarial present a Olèrdola. Dins del sector serveis s’han visitat 4 empreses de transports de mercaderies, 2 empreses de comerç a l'engròs d'articles d'ús domèstic, 2 més de preparació i conservació de fruites i hortalisses, i 2 d’activitats esportives. En aquests 6 mesos també s’han visitat empreses de dipòsit i emmagatzematge; forja, estampació i embotició de metalls; intermediaris del comerç; manteniment i reparació de vehicles de motor; recollida i gestió de residus; comerç a l’engròs de productes d'alimentació i intermediaris del comerç alimentació.

Amb 6 empreses visitades, la fabricació de productes alimentaris és l’àmbit que més visites recull dins el sector industrial. S’han fet visites també a empreses de fabricació d’elements de telecomunicacions; tractament i revestiment de metalls; de fabricació d'articles de paper i cartró; productes químics; fabricació maquinària industrial; fabricació de mobles; fabricació de components, peces i accessoris per vehicles; i fabricació productes de matèries plàstiques.

Les sessions presencials d’orientació laboral a Olèrdola tornen el proper dimecres 22 de juliol. El mes d’agost el servei fa vacances i s’inicia de nou durant el mes de setembre, els dies 16 i 30.

Escolta l'entrevista a Carlota Julià, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

Document Actions