Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei Local d’Ocupació juga un paper actiu en la reducció de l’atur a Olèrdola

L’alcalde i regidor de promoció econòmica, Lucas Ramírez, destaca l’orientació laboral personalitzada que presta aquest servei a les persones que estan a l’atur
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola i regidor de promoció econòmica
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola i regidor de promoció econòmica

dimecres 19 gener 2022

Gràcies a l’acord amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Olèrdola disposa d’un Servei Local d’Ocupació que permet a les persones del municipi que estan a l’atur rebre una atenció personalitzada i una orientació laboral adaptada a les seves característiques. Així ho ha subratllat en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola Lucas Ramírez, alcalde d’Olèrdola i regidor de promoció econòmica, que ha posat de relleu el paper actiu que ha jugat el Servei Local d’Ocupació en la reducció de les dades interanuals de l’atur al municipi. I és que a desembre de 2021, la taxa d’atur a Olèrdola era del 10,31%. El desembre de 2020, el percentatge d’atur sobre la població activa del municipi era del 13,78%. L’alcalde valorava que aquesta reducció de l’atur és símptoma de reactivació econòmica i de recuperació de la generació d’ocupació al municipi.(àudio)

A més de la tasca realitzada d’atenció personalitzada a les persones que busquen feina, el Servei Local d’Ocupació també assumeix una activa tasca de contacte amb les empreses del municipi per conèixer de primera mà les seves necessitats i demandes. El mateix alcalde participa en aquests contactes regulars, acumulant durant el 2021 fins a 20 visites a empreses.(àudio)

Lucas Ramírez resumia que les empreses s’interessen per àmbits com  els serveis presents al municipi, la gestió de residus o bé  l’adaptació dels perfils professionals dels treballadors a les seves necessitats concretes .(àudio)

L’alcalde explicava que l’Ajuntament d’Olèrdola va deixar de convocar la concessió d’ajuts a les empreses per la contractació de persones aturades degut a que “el seu impacte” era molt limitat. Ramírez recordava que l’Ajuntament va optar per participar directament en plans d’ocupació i oferir així treball en serveis municipals a persones que es trobaven en situació d’atur.

Escolta l’entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions