Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, signa a Olèrdola un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament

Ribó assenyala que pels ajuntaments “tenir un control extern els hi és un ajut per millorar”
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola; i Rafael Ribó, Síndic de Greuges, signant el conveni aquest dimarts al matí
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola; i Rafael Ribó, Síndic de Greuges, signant el conveni aquest dimarts al matí

dimarts 16 maig 2017

Aquest dimarts al matí el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, s’ha desplaçat fins a Olèrdola per a signar un conveni de col.laboració amb l’Ajuntament. En representació de l’Ajuntament, ha signat l’acord l’alcalde, Lucas Ramírez, que ha aprofitat la visita per mantenir amb el Síndic un distès intercanvi de parers sobre com aprofundir la col·laboració entre les dues institucions.

El conveni va ser aprovat per unanimitat en el ple de l’Ajuntament el passat mes de març i pretén “impulsar la presència del Síndic al municipi, a través d’actuacions com la tramesa d’un informe anual específic que reculli la situació de les queixes tramitades” vinculades amb Olèrdola. També es contempla la possibilitat de realitzar una visita anual de l’equip itinerant del Servei d’Atenció a les Persones del Síndic de Greuges i la proposta d’iniciar vies de mediació per tal de facilitar la resolució de les queixes que se li hagin fet arribar al Síndic.

Rafel Ribó assenyalava que cada cop s’està estenent més la signatura d’aquests acords amb municipis catalans i subratllava que pels ajuntaments “els hi és un ajut per millorar” el fet de “tenir un control extern”.(àudio)

El Síndic posava l’accent en què el conveni estableix que cada any hi haurà un informe monogràfic que serà exposat al municipi i es comptarà un cop a l’any amb l’oficina itinerant per atendre a Olèrdola les queixes que vulguin presentar els veïns. Ribó ha valorat de manera molt positiva la proposta de l’alcalde de mantenir una reunió de presentació amb el conjunt de representants municipals per exposar el treball que farà el Síndic al municipi.(àudio)

Finalment, Rafael Ribó ha defensat que com institució el Síndic de Greuges ha demostrat ser un instrument útil i ha animant als ciutadans a presentar les seves queixes si consideren que els seus drets han estat malmesos per les administracions o bé per empreses que ofereixen serveis d’interès general.

La seu torn, l’alcalde, Lucas Ramírez, ha subratllat que  l’acord és “una eina perquè es millori la comunicació entre els ciutadans i l’Ajuntament”.(àudio)

Per Ramirez, la col·laboració  amb el Síndic té el propòsit d’ajudar a corregir possibles errors i millorar l’atenció que s’ofereix al ciutadà des de l’Ajuntament.(àudio)

Després de Vilafranca i Sant Sadurní, Olèrdola és el tercer municipi de l’Alt Penedès en signar amb el Síndic de Greuges un conveni de col·laboració. L’Ajuntament de Sant Sadurní té en vigor l’acord des del desembre de  2008, mentre que  el conveni de col·laboració amb la Síndica de Greuges de Vilafranca data de desembre de 2004.

Escolta les entrevistes a Rafael Ribó i Lucas Ramírez, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions