Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El SOC subvenciona la contractació de persones en situació d’atur de més de 45 anys

Les sol.licituids ja es poden presentar i la subvenció pot arribar al 100% de la jornada

dimarts 26 gener 2021

 

El Servei d’Ocupació de la Generalitat ha aprovat la convocatòria de subvencions amb la finalitat d’incentivar la contractació de persones en situació d’atur de més de 45 anys

Què ofereix?

El programa “Foment de la incorporació de persones majors de 45 anys al mercat de treball” vol incentivar, mitjançant la concessió de subvencions, la contractació i la creació d’ocupació per a persones majors de 45 anys que es troben en situació d’atur i amb dificultats per reincorporar-se al mercat laboral.

El SOC subvenciona els contractes de treball per una durada mínima de 6 mesos i una durada màxima de 12 mesos, tret de la contractació de persones discapacitades que podrà ser màxim de 18 mesos. La jornada laboral a subvencionar està entre el 50% i el 100%.

 Qui pot participar?

Beneficiaris de la subvenció 

Les persones físiques i jurídiques amb capacitat per contractar laboralment, amb centre de treball a Catalunya. 

No es consideren entitats beneficiàries les administracions públiques i les seves entitats dependents o vinculades, les empreses d’inserció i les empreses de treball temporal. 

Persones destinatàries 

Les contractacions subvencionades en el marc d’aquest programa es destinen persones treballadores majors de 45 anys, que es trobin en situació d'atur (durant un període seguit de 6 mesos), i que estiguin inscrites com a demandants d’ocupació no ocupat (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

 Com participar?

El procediment per sol·licitar aquestes subvencions, així com totes les característiques i  els requeriments es defineixen a les normes de bases reguladores i a través de les convocatòries que s’obrin.             

 

La durada màxima subvencionable de cada contracte és de 12 mesos, tret que es tracti de la contractació d’una persona que tingui reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33% que podrà ser fins a 18 mesos.

 El termini de presentació de sol·licituds s’inicia el 20 de gener de 2021 i restarà obert fins al 20 de novembre de 2021 inclòs, i el termini d’execució dels contractes es correspon a contractes subscrits entre l’ 1 de gener de 2021 i el 30 de setembre de 2021.

Consulta convocatòria i accés al tràmit clicant aquí

Document Actions