Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El suport a les entitats, espais de trobada per a joves i la lluita contra “la soledat no volguda”, entre les propostes del programa del PSC

La candidatura liderada per Jordi Pardo també proposa potenciar l’adaptació dels habitatges per a les persones grans i posar en marxa un Pla de Subvencions

dilluns 22 maig 2023

Durant els actes del PSC en aquesta campanya electoral a Olèrdola s’ha insistit en la necessitat d’afavorir l’intercanvi intergeneracional, donar oportunitats als joves i aprofitar les experiències i coneixements de la gent gran. Per concretar aquests propòsits en propostes de suport al jovent  i a les persones de més edat, en el programa que presenta el PSC per a les properes eleccions municipals de diumenge s’hi defineixen mesures com les d’habilitar nous espais perquè els i les joves del municipi es puguin trobar. Irina Pérez, número 2 de la llista del PSC, subratllava que es busca que els joves del conjunt del municipi es puguin trobar en un sol lloc.(àudio)

El PSC vol impulsar la realització de cursos i tallers adreçats a joves vinculats a les noves tecnologies i vídeo jocs. Per assolir una major participació del jovent, també s’inclou en el programa del PSC la creació d’un Consell Municipal de Joves. Facilitar que la gent gran transmeti els seus coneixements en habilitats quotidianes és també un altre dels objectius recollits, així com potenciar l’adaptació dels habitatges per a les persones grans i amb problemes de mobilitat i la lluita contra la “soledat no volguda”, a través de serveis comunitaris que garanteixin que la gent gran se sent acompanyada. Una altra dels punts programàtics del PSC és el de desenvolupar un programa d’envelliment actiu amb activitats esportives, culturals i de lleure.

Des del PSC també es subratlla que cal donar suport a les entitats locals. És per això que en el programa s’indica que es posarà en marxa un Pla de Subvencions amb criteris i objectius equitatius i d’interès públic. Irina Pérez assenyalava que calia que des de l’Ajuntament es donés recolzament a les entitats, especialment a l’hora de sol·licitar subvencions per a fer les seves activitats.(àudio)

En el programa del PSC també s’explicita el foment i la connexió entre diferents generacions  per compartir coneixements i promoure una política d’acords de col·laboració amb entitats i associacions culturals que treballin pel municipi.

Irina Pérez és veïna de Can Trabal i és membre de la seva Junta de Compensació, Associació de Propietaris i Comissió de Festes. Explica que va decidir incorporar-se  a la candidatura del PSC perquè el projecte li va motivar molt.(àudio)

Escolta l’entrevista amb Irina Pérez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

 

Arxius Adjunts

Document Actions