Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El turisme de qualitat de la comarca es dóna cita a Olèrdola en l’acte de lliurament dels distintius Biosphere

Aquest compromís per la sostenibilitat l’han rebut 48 entitats i establiments de l’Alt Penedès , incloent el Conjunt monumental d’Olèrdola

divendres 28 maig 2021

 

Aquest dijous al migdia l’església de Sant Miquel del Conjunt monumental d’Olèrdola ha acollit l’acte de lliurament dels distintius Biosphere. Aquest certificat reconeix les bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses i serveis vinculats al turisme i el 2020 l’han rebut 48 entitats i establiments de l’Alt Penedès.

El Consorci de Promoció Turística del Penedès és l’ens gestor territorial del Compromís Biosphere al Penedès des del 2017, distintiu que impulsen la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona amb la voluntat d’ estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses, serveis turístics i destinacions. El programa té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d'una destinació turística.

Des del Consorci de Promoció Turística s’assenyala que enguany, tot i ser un any de gran complexitat i excepcionalitat en el sector turístic, els  establiments i entitats  han seguit treballant de valent per aplicar els diferents manuals i garantir un compliment de la metodologia per a la qualitat i sostenibilitat dels seus serveis turístics.

Ramon Riera, president del Consorci, considerava que aquest compromís d’establiments i entitats en un any complicat significava “que es veu el turisme com un motor econòmic”.(àudio)

Riera posa l’accent en què el certificat dóna eines a les empreses per “oferir el millor d’elles mateixes” i feia notar que el distintiu també garanteix una “destinació segura”.(àudio)

Una dotzena de noves empreses i entitats s'han adherit al programa i ja són 60 els establiments que participen actualment del programa Biosphere. Un creixement que és valorat des del  Consorci com “la millor mostra de compromís per part dels agents de la destinació, tant públic com privats”.

 El Parc d’Olèrdola i el MAC-Olèrdola, distingits

 Entre les 48 entitats i establiments distingits hi ha el Conjunt monumental d’Olèrdola, incloent tant el Parc d’Olèrdola com la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia. Xavi Fernández, informador del Conjunt monumental, assenyala que aquesta distinció que es renova ve a donar continuïtat a la feina realitzada al conjunt d’Olèrdola ja des de l’any 2007 en matèria de sostenibilitat i qualitat de destinació turística. Fernández resumia que el distintiu Biosphere és un manual de bones pràctiques i ordena una metodologia de treball.(àudio)

Aquest 2021, la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia preveu ser també reconeguda amb la Carta Europea de Turisme Sostenible, una distinció que ja permet convalidar el certificat Biosphere.(àudio)

Un exemple del treball en matèria de sostenibilitat el tenim en la recent substitució per llums led de l’enllumenat de la muralla o del centre d’interpretació. En el seu parlament durant l’acte de lliurament dels certificats, Núria Molist, responsable de la seu d’Olèrdola del MAC, recordava que un dels reptes encara pendents és l’execució de les mesures d’accessibilitat en els itineraris d’accés a la mateixa església de Sant Miquel o a les restes del castell.

 Les entitats i establiments distingits 2020 son:

Albet i Noya, Autocars Vendrell, Barraca entre vinyes, Bikemotions, Ca la Laia, Ca l'Helena, Cal Negri, Can Bas Domini Vinícola, Can Japet, Can Vital, Cava & Hotel Mas Tinell, Caves Vilarnau, Celler Can Marlès, Celler Carol Vallès, Celler Eudald Massana Noya, Celler Parató, Centre d'interpretació de l'aviació republicana i guerra aèria, Centre d'Interpretació del Castell de Gelida, Centre D'interpretació Aula Funicular, Conjunt Monumental d'Olèrdola, Consorci de Promoció Turística del Penedès, Família Torres, Freixenet, Giró del Gorner, Gramona, Gremi d'hostaleria i turisme de l'Alt Penedès, HD Riudebitlles, Heretat Segura Viudas, Hotel fonda Neus, Jean Leon, Llopart, Major 33, Mas Llagostera, Masia Cal Dragano, Masia Spa Can Pascol, Oficina de Turisme de Sant Sadurní d'Anoia, Oficina de Turisme de Subirats, Batllori, Parc del Foix, Parés Baltà, Penedès 360 Challenge, Pere Ventura, Quatre Passes serveis ambientals, Cal Tomàs, Recaredo, Vins el Cep, VINSEUM - Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

 Escolta les declaracions de Ramon Riera i de Xavi Fernández, enregistrades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions