Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El web de l’Ajuntament registra gairebé 38.000 usuaris únics durant el 2016, augmentant en un 11%

L’apartat de les notícies és el més seguit i les visites fetes des de mòbil i tablet ja sumen la majoria d’accessos

dimarts 24 gener 2017

El web municipal de l’Ajuntament d’Olèrdola, olerdola.cat, ha registrat gairebé 38.000 usuaris únics durant el 2016. La dada confirma una tendència a l’alça en l’ús del portal web de l’Ajuntament i representa un increment de l’11% respecte la xifra d’usuaris de l’any anterior. El volum d’usuaris de la web d’Olèrdola adquireix més valor si tenim present que el 2016 va ser l’any en què s’ha viscut el redisseny del catàleg de tràmits electrònics municipals que es poden fer per internet, així com  la plena posada en marxa del portal de transparència. Les consultes dins d’aquests dos nous portals i la visita a les seves pàgines no comptabilitzen en el global de dades del portal olerdola.cat.

Salvi Vendrell, coordinador de TIC de l’Ajuntament d’Olèrdola, també feia notar com a dada rellevant que el 58% dels usuaris del 2016 eren visitants nous.(àudio)

Aquests darrers mesos, en el context d’aplicació de les noves lleis de transparència i de procediment administratiu, s’ha detectat un increment de les tramitacions electròniques. Les dades d’ús no estan encara disponibles amb un marge de temps suficient com per a fer valoracions i extreure’n conclusions. Però s’intueix que l’augment de tramitacions electròniques s’ha traduït en més visitants al web .(àudio)

L’apartat més visitat del web olerdola.cat  és el de les notícies. Acumula un 23% de visites a pàgines, amb gairebé 38.000 de les més de 165.000 visites a pàgines registrades durant el 2016. Després de les notícies la pàgina principal del web, amb un 20%, és l’apartat més consultat. L’apartat “viure a Olèrdola” acull el 12% de les pàgines visitades i “Conèixer Olèrdola”  el 7%. L’apartat de les notícies ja va ser l’àmbit amb més pàgines visitades el 2015 i ara registra un augment del 2’5%, malgrat la xifra global de pàgines visitades al web ha disminuït gràcies a la “reorganització del web i a la creació de links que faciliten que l’usuari vagi més directament allà on vol arribar” . Aquest increment de l’apartat de les notícies demostraria que es fidelitza amb tendència a l’alça el nombre de persones que segueixen l’actualitat d’Olèrdola gràcies al web municipal.(àudio)

Les dades del 2016 també permeten  certificar que la majoria de visites ja no es fan des de l’ordinador. Sumats els accessos des del mòbil (45’9%) i la tablet(5’4%), representen  51’3%, davant el 48’7% que suposen les visites produïdes des de l’ordinador.

Aquest 2017 es preveu fer una remodelació estètica i de continguts del web olerdola.cat, amb el propòsit de fer-lo més accessible i millorar la seva navegabilitat. L’Ajuntament també s’ha fixat el propòsit de reformular la seu electrònica i el portal de transparència per a adaptar-lo encara més a les exigències legals.

Escolta l'entrevista a Salvi Vendrell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions