Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Elevada expectació a Can Trabal per l’entrada en servei de la xarxa WIFI

L’empresa concessionària, WIFI Penedès, informa que ja es podrà contractar el servei durant el mes d’abril
La reunió informativa es feia divendres, al Local Social
La reunió informativa es feia divendres, al Local Social

dilluns 23 març 2015

A Can Trabal existeix un gran interès veïnal per millorar la connexió a Internet. Bona mostra d’això va ser l’elevada participació que va registrar una reunió informativa dedicada a aquesta temàtica, celebrada divendres al vespre. Convocada per l’Ajuntament d’Olèrdola, la trobada tenia el propòsit d’exposar als veïns els detalls de la imminent entrada en servei de la xarxa WIFI municipal a Can Trabal.

Com en la resta del municipi, el servei serà prestat per WIFI Penedès, l’empresa adjudicatària de l’explotació de la xarxa municipal d’antenes. Jordi Bastardes, el seu responsable, confirmava que els veïns de Can Trabal ja podran contractar el serevis de l’empresa durant el mes d’abril. (àudio)

WiFi Penedès ofereix tres tipus de connexió: la bàsica d’1 mega, al preu de 12 euros el mes; la estàndard, de 3Mb, a 18 euros mensuals;  i la connexió premium, que garanteix un mínim de 6Mb, a 24 euros al mes. A aquests imports, caldrà afegir els 120 euros de l’antena, els 48 per la instal·lació i, en cas de necessitar-ho, 36 euros per repetir la senyal wi-fi dins de casa.

Xavier Serramià, regidor de TIC de l’Ajuntament d’Olèrdola, recordava que la posada en marxa del servei de wifi a Can Trabal s’ha retardat perquè ha calgut esperar a que l’Ajuntament d’Olivella autoritzés la instal·lació d’una antena a Can Surià.(àudio)

Serramià també exposava que des de l’Ajuntament s’està treballant per portar la fibra òptica al municipi, mantenint contactes amb els operadors, o bé a través del seu pas per la C15. Serramià també posava l’accent en què des de l’Ajuntament d’Olèrdola s’ofereix a tots els veïns amb connexió a Internet la possibilitat de fer les tramitacions amb l’administració municipal des de casa. També va exposar que properament s’activarà un portal de transparència, recollint totes les dades econòmiques de l’Ajuntament.

Salvi Vendrell, treballador de l’Ajuntament d’Olèrdola, destaca que Olèrdola serà un dels primers municipis de menys de 5.000 habitants que tindrà aquest portal de transparència.(àudio)

La presidenta de l’Àrea de Cultura de Can Trabal, Imma Rodríguez, subratlla que l’arribada d’internet en prestacions adequades és una de les problemàtiques que calia resoldre “per ser un nucli com els altres”.(àudio)

Des de l’Ajuntament d’Olèrdola també es preveu habilitar un punt gratuït de connexió a internet a Can Trabal, de durada  i capacitat limitada. Aquesta zona wifi lliure es preveu instal.lar en la zona d’equipaments o bé al Local Social.

Escolta les entrevistes, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions