Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Elevada participació en l’acte convocat per “No a la MAT Alt Penedès” a Sant Pere Molanta

La plataforma qualifica la MAT com a “amenaça brutal” i creu necessària la mobilització ciutadana per aturar el projecte

dilluns 28 març 2022

 Enmig d’una elevada participació, dissabte a la tarda tenia lloc al local de la Societat de Sant Pere Molanta un acte informatiu convocat per la plataforma “No a la MAT Alt Penedès”. La xerrada va comptar amb les intervencions d’Albert Montané i Jordi Camell, que van exposar l’impacte del projecte i van fonamentar les raons ambientals, socials, econòmiques i de salut per oposar-s’hi. Durant l’acte també es van detallar davant el centenar d’assistents els objectius i el treball fet per la plataforma, a través d’una intervenció d’una de les seves integrants, la veïna de Can Torres Fina Raventós. En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Raventós valorava de manera molt positiva l’acte de dissabte per l’elevada assistència assolida, tant de veïns del municipi com de persones que tenen interès pel projecte i resideixen en altres municipis penedesencs.(àudio)

Des de la plataforma es defineix el projecte de línia de Molt Alta Tensió com una “amenaça brutal”. També es considera que Forestàlia, empresa promotora, segueix una estratègia de “fraccionar els projectes” per així dificultar que la ciutadania es faci una idea de l’abast del projecte en la seva totalitat, sumant línia principal i ramals. Fina Raventós també assenyala que no s’ha realitzat cap estudi sobre la necessitat del projecte i subratlla que des de la plataforma estan d’acord en què cal promoure les energies sostenibles, però consideren que “aquest projecte no en té res de sostenible”. (àudio)

La xerrada de dissabte també va servir per a fer una crida oberta a participar en la plataforma. I és que des del grup s’entén que la mobilització ciutadana és clau per aturar el projecte. (àudio)

 

Escolta l'entrevista a Fina Raventós, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions