Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els “Vespres d’Estiu” omplen de propostes atractives els vespres dels dos propers dissabtes al Conjunt Monumental d’Olèrdola

Una projecció immersiva al bosc i els tastos de vins amb relat històric, dues de les novetats de la programació

dimarts 25 juliol 2023

 

Redacció/MAC

 El Museu d’Arqueologia de Catalunya  a Olèrdola i l’Ajuntament d’Olèrdola, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, organitzen conjuntament la cinquena edició dels Vespres d’Estiu al Conjunt Monumental d’Olèrdola. Enmig d’un entorn natural incomparable, els dissabtes 29 de juliol i 5 d’agost un seguit d’activitats ompliran els vespres des d’aquest mirador penedesenc envers un paisatge ple de vinyes.En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola,  Marta Maragall, tècnica de difusió de la seu d’Olèrdola del MAC explicava que en les 4 edicions fetes fins ara els “Vespres d’Estiu” ha estat un esdeveniment que ha funcionat per gaudir del patrimoni amb propostes lúdiques i culturals.(àudio)

L’esdeveniment vol atreure i despertar l’interès d’aquest Conjunt Històric cap a un públic ampli, impulsant la seu d’Olèrdola com un espai patrimonial i turístic de referència al Penedès. Així doncs, es proposen activitats singulars com la descoberta de la ciutat medieval d’Olèrdola a través d’un joc cooperatiu, un tast enològic al voltant d’un relat històric, i una projecció immersiva al bosc d’Olèrdola a través de llums i colors.

Nits plenes d’experiències inoblidables

L’objectiu de l’esdeveniment és la descoberta d’aquest patrimoni singular gaudint de la posta del sol, observant el cel amb telescopi, escoltant música en viu i tastant la gastronomia de proximitat.

Marta Maragall resumia que e smanté l’esquema de la programació de les darreres edicions, però incorporant novetats com una projecció immersiva al bosc o tast enoturística amb relat històric.(àudio)

Les activitats s’iniciaran amb les visites comentades a càrrec d’especialistes del conjunt històric al voltant d’un fil conductor que acompanyarà la resta de propostes. Reviurem com era la gran ciutat medieval d’Olèrdola a través d’un escape exterior o joc cooperatiu. Cap el vespre, amb la posta de sol tenyint de vermell i taronja la muntanya, un tast amb vins locals envoltat de llegendes farà de vincle entre el passat i el present. Una sorprenent proposta enològica amb relat històric!

Arribada la nit, no podríem celebrar els Vespres sense música. Així, dues propostes ben especials amenitzaran els dos dissabtes: el trio musical AFLUENCIA, amb Laura Morillo al capdavant, conformen una agrupació multicultural que ens aporta un so especial els seus espectacles. El grup SOMMELIERS, una formació de cinc dones (una veu i quatre instrumentistes), ens proposen viure la música tot jugant, provant i arriscant.

Acompanyant la franja nocturna, ens endinsarem al bosc d’Olèrdola a través d’un espectacle immersiu sensorial gens convencional entre llums i colors.

L’astronomia torna a tenir un protagonisme especial durant les dues vetllades amb l’observació dels estels. Perquè, tot i que el cel i l’espai ens queden molt llunyans l’observació en directe escurça distàncies. Localitzar i anomenar planetes, estrelles i constel·lacions a ull nu i adonar-se del seu moviment és el primer pas per entendre l'univers.

Durant tot el vespre, i quan la posta del sol ens abraci, l’espai gastronòmic obrirà portes per oferir-nos productes de proximitat per part de restauradors i cellers del territori Penedès. (àudio)

Informació i Reserves

Només les activitats guiades tenen aforament limitat. Per aquest motiu, per assistir-hi caldrà enviar un correu electrònic a mac.olerdola@gencat.cat o trucant al telèfon de contacte 93 890 14 20 / 675 78 29 36, indicant nom i cognoms i aquelles activitats per les quals esteu interessats/es (visites guiades i/o escape room).

Les activitats amb inscripció prèvia obligatòria són les VISITES GUIADES, l'ESCAPE EXTERIOR i el TAST ENOLÒGIC. 

Observacions a tenir en compte: 

L’edat mínima per participar a l’Escape exterior és de 8 anys.

El tast enològic té un preu de 10€ adicional al de l'entrada al recinte que és de 7€. 

En el cas de les activitats que necessiten insripció prèvia, cal obtenir una confirmació pe correu electrònic abans d'obtenir l'entrada.

 Preu

7€ - preu únic d’entrada al recinte que permet accedir a totes les activitats dels Vespres d'Estiu. En aquest cas, no s'admetran els descomptes i ofertes habituals d'entrada al conjunt. 

Tast enològic: té un cost adicional al de l'entrada de 10€.

Pagament - Adquisició entrada: 

Entrades generals pels Vespres d'Estiu: entrades on line (cal clicar damunt l'opció d'entrada general dels Vespres d'Estiu, hi trobareu dues entrades: 29/7 i 5/8). També es poden comprar les entrades directament a recepció del Museu dins l’horari d’atenció al públic.

Entrada Tast etnològic (ON LINE!):  entrada tast enològic . Cal tenir en compte que el Tast enològic té dues sessions cada dia. Consulteu tota la informació AQUÍ

Lloc: Museu d’Arqueologia de Catalunya - Olèrdola (Castell d’Olèrdola s/n. 08734 Sant Miquel d’Olèrdola).

Escolta l’entrevista a Marta Maragall, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

Arxius Adjunts

Galeria d'Imatges

VespresEStiu1.jpg

Document Actions