Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Agents Municipals d’Olèrdola editen un tríptic amb consells per a la seguretat de la gent gran

El material s’ha presentat aquest dimarts a Sant Pere, en la primera de les xerrades convocades als casals d’avis
Moment de la xerrada, a Sant Pere Molanta
Moment de la xerrada, a Sant Pere Molanta

dimecres 05 febrer 2014

Els agents municipals d’Olèrdola han editat un tríptic que recull consells de seguretat adreçats a la gent gran. El material s’ha presentat aquest dimarts a la tarda al Casal d’Avis de Sant Pere Molanta, en la primera de les tres xerrades que l’Ajuntament d’Olèrdola organitza aquest mes de febrer als casals d’avis del municipi per a difondre recomanacions en l’àmbit de la seguretat ciutadana.

Durant la xerrada, el coordinador dels agents municipals, Josep Miquel Escofet, va anar detallant els consells que inclou el tríptic per garantir la seguretat de la gent gran, tant a casa com al carrer. Entre aquestes mesures, s’assenyala que cal que portes, finestres i panys compleixin unes mínimes condicions de seguretat. També es subratlla que no s’obri la porta a persones desconegudes. Cal demanar sempre identificació a personal de companyies de subministrament i no facilitar dades personals per telèfon, sobretot bancàries. Al carrer, es recomana portar la bossa de mà creuada al davant i es destaca que cal parar atenció a les distraccions provocades per estranys. S’han donat casos d’estafes o robatoris per part de persones que han proposat bescanviar un bitllet de loteria, han llençat monedes al terra, s’han fet passar per un conegut de fa anys o s’han ofert per netejar una taca que la mateixa persona ha provocat. Al caixer i a l’oficina bancària, es recomana evitar anotar el número secret de la llibreta o la tarja, així com procurar que els caixers automàtics siguin interiors i es puguin tancar amb pestell. Si es rep una pensió o paga mensual, és recomanable fer diversos reintegraments, segons es necessitin els diners.

Josep Miquel Escofet feia un balanç satisfactori de la xerrada d’aquest dimarts i destacava que el tríptic inclou consells pràctics. (àudio)

Les xerrades també permeten recollir suggeriments de veïns i expressar preocupacions. En aquest cas, bona part de les intervencions van anar relacionades amb la tinença d’animals. Es va recordar que cal portar els gossos lligats al carrer. (àudio)

A Olèrdola, gràcies a la col·laboració ciutadana i a la feina coordinada d’agents municipals i Mossos d’Esquadra, el nombre registrat de denúncies per robatori va disminuint. (àudio)

El número de telèfon d’emergències és el 112. És gratuït, dóna resposta immediata les 24 hores del dia els 365 dies de l’any i s’hi poden sol.licitar qualsevol dels serveis d’urgències. El telèfon dels Agents Municipals d’Olèrdola és el 93 890 16 70.

Escolta l'entrevista a Josep Miquel Escofet, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions