Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els agents municipals realitzen una campanya per potenciar la tinença responsable d’animals

La campanya té el propòsit de detectar i sancionar els comportaments incívics presents a la via pública

dimarts 21 novembre 2017

Des d’aquest mes de novembre i fins acabar l’any, els agents municipals d’Olèrdola realitzen una campanya de civisme per potenciar la tinença responsable d’animals de companyia. Tal i com explicava el cap dels agents municipals, Josep Miquel Escofet, són nombroses les queixes que rep l’Ajuntament per la presència d’excrements de gossos a la via pública o bé perquè els animals no van lligats.(àudio)

L’ordenança de civisme i convivència de l’Ajuntament d’Olèrdola va ser aprovada fa dos anys i es va realitzar una campanya informativa per a difondre els seus continguts. Després de les campanyes informatives fetes fins ara, la que es fa en aquests dos mesos té un caràcter sancionador, tal i com explica Josep Miquel Escofet. Les principals infraccions detectades són que sovint no es recullen les defecacions que els animals fan en la via pública o bé que els gossos no van subjectats amb corretja. En el cas de races potencialment perilloses, també es detecten gossos a la via pública que no porten el morrió. Una altra infracció detectada a Olèrdola és la presència de gossos en parcs infantils.(àudio)

La campanya també s’aprofita per comprovar que els animals tinguin la identificació obligatòria en el cens d’animals.(àudio)

Des de l’Ajuntament d’Olèrdola s’assenyala que la realització d’aquestes campanyes té com a propòsit combatre l’incivisme i preservar l’espai públic com a lloc de convivència.

Escolta l'entrevista a Josep Miquel Escofet, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions