Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Olèrdola, Sant Cugat, Avinyonet i La Granada demanen solucions per l'enllaç entre la n340 i la c15

Els conductors busquen altres itineraris i això ha provocat un augment de trànsit en camins com l’eix Rossend Montané

dimecres 03 juliol 2013

Un dels problemes més evidents de la xarxa viària de l’Alt Penedès està localitzat en la rotonda que connecta la nacional 340 amb la c15, abans d’entrar a Vilafranca venint des del polígon de Sant Pere Molanta. En aquest punt les retencions són freqüents, sobretot durant l’inici i la finalització de l’horari laboral. Per evitar les cues, són forces els conductors que opten per vies alternatives i utilitzen camins municipals. Això ha provocat que en els darrers mesos es detectés un notable increment de trànsit en vies com l’eix Rossend Montané a Olèrdola o la Carrerada, en els municipis d’Avinyonet, Sant Cugat i La Granada. Aquesta situació es pot veure encara més agreujada durant la verema, quan el freqüent trànsit de tractors suposarà un increment de la perillositat d’uns camins municipals que no estan pensats per acollir un ús freqüent de vehicles com les carreteres convencionals. Josep Tort, alcalde d’Olèrdola, ha anunciat que els alcaldes d’aquests municipis han demanat solucions a la Direcció General de Carreteres per a resoldre aquest enllaç conflictiu entre la n340 i la c15 i evitar així els problemes que se’n deriven. (àudio)n3402.JPG

Josep Tort fa notar que els ajuntaments han de fer front a qualsevol responsabilitat sorgida d’incidències en aquests camins. L’alcalde subratlla que aquests camins asfaltats estan pensats pel trànsit veïnal, fer passejades a peu o en bici i el pas de tractors, però no pas per a l’ús intensiu com a alternativa a una carretera com la n340. (àudio)

La Direcció General de Carreteres va anunciar que es faria un segon carril per descongestionar aquest enllaç. Els alcaldes d’aquests municipis han demanat una reunió amb el nou director general per saber les seves intencions.(àudio)

Josep Tort també ha recordat que és molt probable que la propera verema comenci sense haver-se resolt les problemàtiques relacionades amb la circulació de tractors per la c15. L’any passat l’Ajuntament d’Olèrdola va assumir amb fons propis l’asfaltat d’un camí per a evitar el pas de tractors per l’interior de Sant Miquel però encara resten pendents les millores llavors ja demanades de senyalització.

Escolta l'entrevista a Josep Tort, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions