Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de 3r de l’escola Circell de Moja visiten Canal 20-Ràdio Olèrdola

La visita s’inclou dins del projecte de coneixement del municipi que realitzen aquest trimestre
Alumnes de 3r A durant la visita
Alumnes de 3r A durant la visita

dimecres 15 maig 2013

Aquest dimecres al matí els alumnes de 3r de l’escola Circell de Moja han visitat les instal·lacions de Canal 20-Ràdio Olèrdola, situades al Centre Cívic La Xarxa de Moja. La visita a l’emissora municipal s’inscriu dins del projecte de coneixement del municipi que durant aquest trimestre estan treballant aquests alumnes a l'escola.

En la seva visita, els infants han pogut conèixer el funcionament de la ràdio, com es recullen les notícies i com s’editen els enregistraments sonors que després es poden escoltar als espais informatius de l’emissora. Els alumnes també han comprovat que la redacció de la ràdio és la seu del Servei de Comunicació municipal, amb funcions que van més enllà de la producció dels serveis informatius de Canal 20. Des d’aquestes instal·lacions també s’elabora el butlletí municipal “Olèrdola Informació”, es té cura de l’actualització diària dels espais informatius de la web municipal www.olerdola.cat, i es realitza el servei de premsa de l’Ajuntament.copy_of_3rbCircell.jpg

Però no tot ha estat escoltar explicacions o veure com es fa ràdio. Alumnes dels dos grups de 3r de l’escola Circell també han estat locutors per uns moments i han enregistrat dues informacions, tal i com ja fan a l’escola amb el consolidat projecte “Circell en línea”.

Els alumnes de 3B, els “gnoms”, han exposat que aquest trimestre estan aprenent moltes coses sobre Olèrdola. La visita d’aquest dimecres al poble els ha permès fixar-se en els diferents sectors de producció que hi ha a Moja. Així, saben que en el sector primari hi ha pagesos que treballen la terra. En el sector secundari hi ha indústries com Caves Hill i el Sindicat Agrícola que transformen el raïm en vi i cava. Mentre que en el sector terciari es troben serveis com la farmàcia, la ràdio o el forn de pa. També informaven que en la visita d’aquest dimecres s’han fixat en els comerços que hi ha a Moja i afegien que han fet ús del mapa per moure’s pel poble. L’Ada-Sui Martí, l’Ian Aroca, la Paula Fernàndez i la Laura Via han estat els portaveus dels alumnes de 3r B.

Els alumnes de 3r A informaven que també havien visitat el Sindicat, com els seus companys de 3r B. Dins del projecte sobre Olèrdola, exposaven que havien treballat la situació del municipi i els pobles que en formen part, així com el paisatge i el clima. També s’han familiaritzat amb el plànol dels carrers de Moja. Els alumnes de 3r A feien notar que el Sindicat de Moja forma part del sector primari i del terciari, perquè recull el treball dels pagesos que després es transforma en vi i en cava. També resumien que la ràdio pertany al sector terciari perquè dóna un servei d’informació a la població. En aquest cas actuaven com a portaveus de 3r A el David Benítez, la Marta Suero, la Mari Fernández, el Fèlix Baeza i el Guillem Vinyals.

Els enregistraments dels alumnes s’emeten aquest dijous en les tres edicions del programa “Olèrdola Actualitat” de Canal 20-Ràdio Olèrdola. També es poden escoltar accedint al servei de “Ràdio a la carta” del web municipal o clicant aquí.

 

Document Actions