Escut d'Olèrdola
Esteu aquí: Inici Noticies Els alumnes de 3r i 5è d’Olèrdola reben educació viària amb un circuit del Servei Català de Trànsit

Els alumnes de 3r i 5è d’Olèrdola reben educació viària amb un circuit del Servei Català de Trànsit

L’activitat s’inclou en el programa de formació que realitzen a les escoles els agents municipals d’Olèrdola

14/11/2017

Durant la primera setmana d’aquest mes de novembre, els alumnes de 3r i de 5è de les escoles Circell de Moja i Rossend Montané de Sant Pere Molanta han rebut educació viària pràctica gràcies a un circuit cedit pel Servei Català de Trànsit. El circuit es va habilitar a l’interior del Local Nou de Moja i permetia simular diferents situacions que es poden trobar els escolars a la via pública, ja sigui com a vianants o com a conductors de bicicletes.

El cap dels agents municipals d’Olèrdola, Josep Miquel Escofet, recordava que l’Ajuntament facilitava el desplaçament fins a Moja  dels alumnes de l’escola de Sant Pere Molanta. L’espai del Local Nou es considera ideal per a fer aquesta activitat.(àudio)

L’activitat del Parc Infantil d’educació viària reforça i és un complement de la formació que els agents municipals donen als alumnes. D’acord amb les direccions dels centres, les sessions a les aules inclouen fer una classe cada trimestre als alumnes de 3r a 6è.(àudio)

En les sessions es comprova que els alumnes coneixen la norma, però sovint els hi costa aplicar-la. Josep Miquel Escofet recorda conductes bàsiques que cal recordar sovint, com la de mirar abans de creuar un carrer o portar casc quan es condueix una bicicleta. (àudio)

En les sessions de formació es prioritza les mesures de seguretat que cal tenir ben presents com a vianants, en el cas dels escolars de 3r i 4t curs; mentre que en els de 5è i 6è s’incideix en les mesures que han de respectar quan condueixen bicicletes o patinets.


Mapa Web


Intranet Treballadors Intranet Escoles Bressol Intranet Institucional

Projecte desenvolupat per: SEMIC Internet

Vàlid XHTML 1.0 Transitional CSS Vàlid WCAG 1.0 WAI-AA

Ajuntament d'Olèrdola
Avinguda Catalunya, 12 - 08734 Olèrdola (Barcelona)
Telèfon: 93 890 35 02 - Fax: 93 817 10 59 - e-mail: olerdola@olerdola.cat