Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de 5è i 6è de l’escola Circell han visitat el Centre d’Acolllida d’Animals Domèstics

Una visita molt atractiva els ha permès conèixer les instal·lacions i la funció del Centre
La visita inclou activitats per conèixer el comportament dels gossos
La visita inclou activitats per conèixer el comportament dels gossos

dilluns 19 novembre 2012

 

 

 

Aquestes dues passades setmanes, els alumnes de 5è i 6è de l’escola Circell de Moja han visitat el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics(CAAD). Aquestes visites s’inscriuen dins de la voluntat de la Mancomunitat Penedès Garraf, la institució que gestiona el Centre, de prevenir l’abandonament d’animals a través de difondre la tasca que es fa al Centre. Lourdes Bohé, responsable de comunicació de la Mancomunitat, indicava que la visita és molt atractiva pels infants, amb continguts ben variats que inclouen “una dinàmica socioafectiva per explicar com es poden sentir els gossos en ser abandonats”.(àudio)copy_of_CAAD1.JPG

Per aprofitar al màxim la visita, els grups d’escolars que es desplacen al centre es desdoblen. Mentre uns coneixen les instal·lacions, els altres tenen una activitat amb animals. Quan es visiten les instal·lacions,  s’explica tot el procés que es porta a terme en la cura dels animals ingressats al CAAD, des de la seva captura, el funcionament del lector de micorxip per identificar els gossos o gats, la sala d’operacions o l’espai de boxes.

Abans de poder fer aquesta visita, l’altra grup està en contacte amb gossos  de provada sociabilitat a l’espai de patis. Allà poden passejar-los, jugar amb ells i identificar, gràcies a una monitora, el llenguatge corporal d’un gos. També es donen nocions d’ensinistrament per obediència. Visita i contacte amb aninals suposen dues hores de complerta activitat que incideixen, de forma dinàmica i divertida, en  la necessitat de tenir una tinença responsable d’animals de companyia.

Dos dels alumnes que han fet la visita, l’Aleix Cuscó, de 5è B, i la Mariona Giner , de 5è A,  ens destacaven algunes coses que els van cridar l’atenció de la seva estada al CAAD i ens subratllaven que cal evitar els abandonaments. (àudio)

La tutora de 5è B, Laura Trúpita, valorava que els responsables del CADD van fer “una feina espectacular” i ens indicava que l’activitat reforça la consciència entre els alumes sobre la cura que cal tenir dels animals de companyia. (àudio)

El CAAD ha ofert aquestes visites a les escoles de les comarques de l’Alt Penedès i del Garraf. Aquest mes de novembre, a més de la visita dels alumnes de l’escola Circell, també s’han concertat visites de l’escola de Santa Fe i de l’escola Canigó de Vilanova. Amb tot, un dels inconvenients que tenen els centres educatius és que la visita requereix de desplaçament en autocar fins al CAAD. En el cas de l’escola de Moja no va ser així. Es va aprofitar la relativa proximitat del centre per a fer el trajecte a peu, seguint el camí Rossend Montané en direcció Sant Miquel fins a les instal·lacions del CAAD.CAAD2.JPG

Escolta tota l'entrevista als alumnes Aleix Cuscó i Mariona Giner, i a la mestra Laura Trúpita

Escolta tota l'entrevista a Lourdes Bohé, del Servei de Comunicació de la Mancomunitat

Document Actions