Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de 5è i 6è de l’escola Rossend Montané fan un taller de ràdio

A través de “Contes del món” enregistren versions d’un conte dedicat a l’explotació infantil al Pakistan
Alumnes de l'escola en el moment d'enregistrar els contes
Alumnes de l'escola en el moment d'enregistrar els contes

dimecres 30 gener 2013

 

 

La ràdio pot ser un recurs pedagògic molt potent que amplia els al·licients per a tractar una matèria. Des d’aquesta convicció, l’entitat “Contes del món” ha ofert aquest dimarts al matí un taller de ràdio als alumnes de 5è i 6è de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta. Gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, s’ha instal·lat un estudi provisional de gravació a l’aula d’informàtica de l’escola que ha permès enregistrar fins a cinc versions d’un mateix conte que es proposava. La història tenia com a protagonista un infant del Pakistan i pretenia sensibilitzar als alumnes de la situació existent d’explotació infantil en molts indrets del món.TallerRdio2.JPG

El tutor de 6è, Joan Ruiz, indicava que l’activitat ha permès als seus alumnes recordar que molts dels productes que es poden consumir a casa nostra han estat fets per mitjà d’infants explotats. Ruiz afegia que per a explicar aquesta realitat fer aquest taller de ràdio ha estat molt atractiu pels alumnes.(àudio)

Laia Hernàndez, una de les talleristes, posa l’accent en les possibilitats de la ràdio com a recurs pedagògic i afegia que la situació de vulneració dels drets dels infants també és present a casa nostra. (àudio)

En el conte que es proposa l’infant protagonista té un final tràgic. Els cinc finals alternatius elaborats pels alumnes de l’escola de Sant Pere Molanta el canviaven i optaven per un to reivindicatiu. I és que la proposta obligava a pensar què fer davant una situació de desigualtat social com la que pateix aquest infant del Pakistan en una fàbrica de catifes. (àudio)

“Contes del món” acabarà d’enllestir l’edició dels contes enregistrats a l’escola Rossend Montané durant els propers dies. Les cinc històries es podran descarregar des de l’apartat de la “ràdio a la carta”,al web municipal olerdola.cat, i seran emeses al programa “Olèrdola Actualitat” de Canal 20-Ràdio Olèrdola,  dimarts de la setmana que ve.

Escolta les entrevistes a Joan Ruiz i Laia Hernàndez, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions