Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de 5è i de 6è de l’escola Rossend Montané difonen entre la població consells pràctics per reduir el consum energètic

Distribueixen material gràfic i expliquen les recomanacions amb visites a tots els habitatges de Sant Pere Molanta

dilluns 14 març 2022

L’escola Rossend Montané manté un estret vincle amb el poble de Sant Pere Molanta. Durant el curs organitzen activitats a l’escola obertes al conjunt de la població i sovint els alumnes també despleguen la seva activitat arreu del poble, més enllà de les aules. És el cas del projecte de conscienciació mediambiental que estan realitzant aquests dies els alumnes de 5è i de 6è. Després de debatre la temàtica a l’aula, van seleccionar vuit consells pràctics i senzills per difondre’ls entre la població. I aquesta difusió la fan els alumnes de manera directa, repartint material informatiu que ells mateixos han dissenyat i explicant porta per porta a cada llar els beneficis d’aplicar aquestes pràctiques en la reducció del consum energètic.

Organitzats en cinc grups, els alumnes de 5è i de 6è es reparteixen tots els carrers del poble per portar a terme aquesta campanya. Divendres, al carrer Manel Crespo, les delegades de les classes de 6è i de 5è, Maria Sabaté i Carla Massana, exposaven aquests 8 consells que difonen: fer rentadores amb aigua freda; utilitzar els electrodomèstics en hores de baix consum; fer ús responsable de les llums decoratives; substituir llums per altres de baix consum(led); utilitzar programes “eco” quan sigui possible; utilitzar i aprofitar la llum natural, fer poc ús de l’assecadora; i utilitzar de manera responsable els petits electrodomèstics.(àudio)

Els alumnes van proposar els consells a classes i van votar-los. També van haver de preparar les explicacions que donarien als veïns en les seves visites als habitatges, tal i com ens explicava un dels alumnes participants en la campanya, el Pau Sánchez. (àudio)

La directora de l’Escola Rossend Montané, Àngels Urgell, explicava que amb el projecte “Petjades” els alumnes van poder comprovar com alguns usos dels nostres avis eren més sostenibles. Van considerar que podien fer recomanacions “senzilles i simples” amb l’objectiu d’estalviar energia i reduir la generació de residus.(àudio)

Un projecte com aquest permet el treball de competències ben diverses, des de l’expressió escrita a l’oral, l’ús de les noves tecnologies o valors de ciutadania, tal i com exposa Àngels Urgell.(àudio)

Dins del projecte, els alumnes de cicle superior també s’han trobat amb l’Ajuntament d’Olèrdola per conèixer com es treballa la gestió dels residus al municipi. La campanya també permet difondre la instal·lació al pati de l’escola d’un punt de recollida dels envasos d’oli domèstics.

Escolta les entrevistes sobre la campanya, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions