Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de 5è i de 6è ja han gaudit de les primeres sessions de l’EvaLudens

Anaís Falcó ha portat cançó improvisada de qualitat a les escoles Rossend Montané de Sant Pere Molanta i Circell de Moja

dimarts 26 setembre 2023

 

Els alumnes de 5è i de 6è de les escoles Rossend Montané de Sant Pere Molanta i Circell de Moja ja han gaudit del primer dels 8 espectacles que aquest curs rebran a les seves aules dins de l’EvaLudens. Anaís Falcó,  musicòloga especialitzada en músiques tradicionals, violí i veu, ha conduït a les dues escoles del municipi sessions de cançó improvisada. Dijous de la setmana passada a l’escola de Sant Pere Molanta i aquest dimarts a l’escola de Moja. En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Falcó explicava la importància de mantenir a les aules la tradició oral. Per això des de l’EvaLudens es combinaran durant els curs espectacles de cançó improvisada, narració i cançó tradicional. (àudio)

Tal i com resumia Falcó, la cançó improvisada és “inventar-se lletres al moment”. A les classes es fan cançons a partir de les inquietuds que proposen els mateixos alumnes. El futbol és una temàtica recurrent, però també apareixen extraescolars dels alumnes o altres temàtiques d’interès global com el canvi climàtic o les guerres.

En sessions com les fetes a Olèrdola davant alumnes de 5è i de 6è, Falcó comprova que cada poble té les seves característiques de parla i oralitat. També es nota, com ha estat el cas de l’escola de Sant Pere Molanta, que hi ha hagut un treball previ recent relacionat amb la cançó improvisada i els seus instruments.(àudio)

Cada artista de l’Eva Ludens ofereix durant el curs fins a tres sessions. Anaís Falcó ja anuncia que les properes actuacions que farà a les escoles d’Olèrdola permetran que els alumnes s’apropin a la cançó improvisada des d’altres aspectes.(àudio)

La programació de l’EvaLudens a les escoles d’Olèrdola continuarà el 17 i el 19 d’octubre amb cançó tradicional, a càrrec de Noemí Martínez.

Escolta l’entrevista a Anaís Falcó, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions