Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de 6è de l’escola de Sant Pere Molanta enregistren una cançó dedicada a Rossend Montané

La música és de Cisco Barrero i la lletra s’ha fet seleccionant fragments de poemes elaborats pels mateixos alumnes

divendres 24 març 2017

Els alumnes de sisè de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta han enregistrat aquest dijous la cançó “Poesia dedicada”, en homenatge a Rossend Montané. La gravació culminava una de les nombroses activitats que l’escola realitzava el curs passat, en motiu del projecte transversal dedicat a conèixer la trajectòria de qui dóna nom a l’escola.

Els alumnes de cicle superior van redactar poesies rememorant la figura de Rossend Montané. Seleccionant fragments d’aquests poemes es va elaborar una cançó, amb música composada per Cisco Barrero, pare d’un dels alumnes. En el 25è aniversari de la mort de Rossend Montané, per la Castanyada, la cançó s’estrenava i aquest dijous arribava el dia d’enregistrar-la.

Quatre dels 19 alumnes que han intervingut en la gravació, l’Adrià, la Sara, la Hanan i l’Isac, explicaven que l’experiència els hi havia agradat molt.(àudio)

A més de ser l’autor de la música i de participar en la selecció de la lletra, Cisco Barrero també ha tingut cura aquest dijous de tots els detalls de la gravació. La seva experiència en el món de la música l’ha posada al servei “d’intentar que l’enregistrament fos el més professional possible”. (àudio)

La lletra de la cançó repassa la vida de Rossend Montané. S’assenyala la seva tasca de servei als altres i s’esmenta la seva actuació com alcalde, per acabar recordant que el dia que va morir “tothom va plorar”. La cançó emociona. Manté intacte i ben fresca la impressió que l’exemple de Rossend Montané ha deixat  en els alumnes. Però la lletra no és trista perquè s’ha volgut recordar a Rossend Montané des de l’alegria, tal i com indica Cisco Barrero.(àudio)

La gravació s’ha fet durant tot el dia, seleccionant veus en funció de les característiques de cada infant. El propòsit és que el resultat sigui un bon record que perduri a l’escola i entre els infants que han fet la cançó. (àudio)

Podeu escoltar les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

L’enregistrament de la cançó el podeu escoltar aquí

Document Actions