Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de cicle superior de les escoles Circell i Rossend Montané podran decidir el destí de 2.000€ del pressupost municipal

L’alcaldessa i regidora d’educació, Fina Mascaró, també anuncia el propòsit de constituir el Consell d’Infants d’Olèrdola
Fina Mascaró, alcaldessa d'Olèrdola i regidora d'educació
Fina Mascaró, alcaldessa d'Olèrdola i regidora d'educació

dijous 25 gener 2024

 

Els alumnes de cicle superior de les dues escoles de primària d’Olèrdola podran decidir el destí de 2.000 € del pressupost de l’Ajuntament d’Olèrdola d’aquest any 2024. L’alcaldessa i regidora d’educació, Fina Mascaró, anunciava que cada escola haurà de treballar dos projectes  per decidir en què s’inverteixen els 1.000 € que per a cada centre s’han reservat del pressupost de l’Ajuntament per aquesta experiència de participació. Un cop preparats els projectes els alumnes els hauran de defensar i debatre, per acabar escollint una de les dues opcions. Fina Mascaró explicava que s’han reservat 2.000€, 1.000 per a cada escola, i subratllava que la voluntat és que els infants debatin des de la discrepància i coneguin l’Ajuntament, incloent una sessió al saló de plens de l’Ajuntament. (àudio)

La voluntat de l’actual govern municipal és que l’experiència de participació que s’inicia aquest 2024 a les escoles actuï com a incentiu i pas previ per a la constitució del Consell d’Infants d’Olèrdola. (àudio)

Mascaró apuntava que la participació en el projecte pressuposa un treball pedagògic a les escoles. Els projectes que sorgeixin dels centres tan poden tenir a veure amb la millora de les escoles com amb intervencions que beneficiïn al conjunt del municipi. Un cop aprovats el destí de les inversions, el projecte també implica fer seguiment de l’execució d’allò que s’hagi aprovat.(àudio)

Mascaró recordava que abans de ser regidora va tenir una estreta vinculació amb l’escola Circell, sent 8 anys la presidenta de la seva AMPA. El treball amb les escoles li “apassiona” i ha destacat que per a elaborar aquest projecte ha comptat amb el suport de Carme Ortoll, reconeguda pedagoga que va ser directora de l’escola Circell.

Reduir l’atur

Durant l’entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Mascaró també ha exposat que les dades del desembre de 2023 situaven un índex d’atur a Olèrdola del 8’3%, per sota de la mitjana de l’Alt Penedès, que és del 9’1%. Amb el propòsit de reduir aquesta xifra, Mascaró recordava que l’Ajuntament compta amb una tècnica de promoció econòmica i d’ocupació, en conveni amb el Consell Comarcal, per donar suport a les persones que busquin feina. L’actual govern també preveu preguntar a  les empreses quin tipus d’ajut municipal els hi beneficiaria més per incentivar la contractació de persones en situació d’atur al municipi.

Sense concentracions de vehicles al polígon de Sant Pere

En un altre ordre de coses, l’alcaldessa també valorava de manera satisfactòria l’ampliació d’horaris dels agents municipals, tot subratllat que havia permès realitzar més intervencions al municipi des de la proximitat. També destacava que les mesures “dràstiques” aplicades en la reordenació dels sentits de circulació al polígon de Sant Pere “han funcionat” atès que aquest cap de setmana ja no es van fer les concentracions il·legals que acabaven reunint a centenars de vehicles. L’alcaldessa subratlla que l’actuació s’havia fet per seguretat i amb el coneixement dels Mossos d’Esquadra, que havien agraït a l’Ajuntament la seva activa col·laboració per evitar aquestes concentracions.

Escolta l’entrevista a Fina Mascaró, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions