Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de l’escola Circell recreen al castell d’Olèrdola la història del municipi

Des de P3 a 6è, els alumens teatralitzaven diferents èpoques culminant el projecte “Olèrdola, temps era temps”
La pràctica totalitat dels 265 alumnes de l'escola van participar en la sortida
La pràctica totalitat dels 265 alumnes de l'escola van participar en la sortida

dimecres 27 abril 2016

Els alumnes de tots els cursos de l’escola Circell de Moja, des de P3 a 6è, compartien aquest dimarts al matí una sortida del tot excepcional. Tota l’escola es desplaçava fins al castell d’Olèrdola per a viure la culminació del projecte “Olèrdola , temps era temps”, que aquest curs han treballat per a conèixer la història del municipi. En diferents espais del conjunt monumental, els alumnes van anar escenificant aspectes que recreaven diferents etapes històriques.

A cada curs se li havia assignat una època. Els alumnes de p3 eren del paleolític; els de p4 del neolític i els de p5 de l’edat del metall. Els de cicle inicial d’educació primària representaven els ibers, mentre que els de cicle mitjà es van convertir en legions romanes i els de 5è i 6è esdevenien cavallers de Mir Geribert i de Ramon Berenguer I de Barcelona. La directora de l’escola Circell, Mercè Garcia, mostrava la seva satisfacció pel resultat d’aquesta excursió inèdita a l’escola pel seu volum i continguts.(àudio)

Mercè Garcia explicava que una sortida com aquesta mai l’havia viscut a l’escola. La recreació històrica va incloure també un saludable esmorzar temàtic, a base de pa amb oli, pa amb mel i pomes.(àudio)

El còmic d’Oriol Garcia Quera “Olèrdola 1058. Terra de frontera”, va ser l’element del que va néixer la idea del projecte. L’ambició educativa va acabar de conformar una programació dedicada a la història del municipi, treballada aquest curs a l’escola i que s’arrodonia aquest dimarts al castell.

La directora de l’escola, Mercè Garcia,  posava l’accent en què conèixer el municipi sempre és un objectiu de l’escola “perquè no estimes el que no coneixes”.(àudio)

L’activitat comptava amb el suport de l’Ajuntament d’Olèrdola, que subvencionava el desplaçament tal i com havia fet aquest curs amb la sortida al municipi que va fer tota l’escola Rossend Montané. La regidoria d’Ensenyament ha assenyalat que “és molt important que els escolars coneguin la història i el patrimoni del municipi”  i ha destacat “l' esforç que han fet aquest curs les dues escoles per assolir aquesta fita”.

Escolta l'entrevista a Mercè Garcia, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions