Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de l’escola de Sant Pere Molanta dissenyen un mural per decorar una de les parets del pati

Es compta amb la col·laboració de l’artista Lesley Yendell i es busca també resoldre la problemàtica dels espais buits entre totxanes
Àngels Urgell amb algunes de les propostes dels alumnes
Àngels Urgell amb algunes de les propostes dels alumnes

dijous 21 març 2019

 Els alumnes de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta participen en el disseny d’un mural sota la coordinació de l’artista Lesley Yendell.El propòsit és el de decorar la paret més propera al pati de sauló de l’escola i a la vegada resoldre la problemàtica que ocasiona tenir fins a 1.380 espais buits de separació entre les totxanes de la paret. Aquestes cavitats en alguna ocasió han convertit la paret en un perillós rocòdrom.

Els alumnes de tota l’escola han fet maquetes per a proposar temàtiques que connectessin també amb el projecte de foment de les ciències que aquest curs es treballa a l’escola. Per afrontar el projecte tots els infants, de p3 a 6è, eren convidats a dibuixar els seus desitjos i somnis. També han  arribat a conclusions similars per a resoldre el repte plantejat. I és que tothom  era conscient que s’havien de tapar aquests forats de la paret, però en les 6 primeres fileres de totxanes cal aplicar un material translúcid i resistent perquè continués arribant llum als lavabos . La directora de l’escola, Àngels Urgell, explica que els projectes s’han anat agrupant per temàtiques.(àudio)

Ara l’artista Lesley Yendell partirà dels dissenys dels infants per a fer la proposta que es pintarà a la paret. La directora de l’escola Rossend Montané, Àngels Urgell, explica que el propòsit és fer que  tothom s’hi senti identificat.(àudio)

Urgell posa l’accent en què el projecte, en implicar a les famílies, fa que tothom se’l senti més seu.(àudio)

La intervenció, batejada amb el nom de “1.380 projecte”, culminarà amb les famílies i els alumnes pintant el mural. Lesley Yendell ja ha realitzat altres col·laboracions a l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta. Una de les més visibles va ser la realització del mural d’una de les parets externes de l’escola, inspirat en la figura de Rossend Montané.

Escolta l'entrevista a Àngels Urgell, realittzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions