Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de l’escola Rossend Montané preparen una instal·lació artística amb ceràmica que decorarà un dels patis interiors del centre

Hi intervenen els 145 alumnes de l’escola de Sant Pere Molanta i s’inspira en el projecte de l’Univers que es treballa durant aquest curs

divendres 12 març 2021

Durant tota aquesta setmana els alumnes de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta estan realitzant en fang les peces que decoraran de manera permanent un dels patis interiors del centre. La instal·lació s’inspira en el projecte de l’Univers que a l’escola es treballa durant aquest curs de manera transversal. Un cop es torni de les vacances de Setmana Santa, les obres dels alumnes es col·locaran en l’espai exterior que hi ha  davant mateix de la pista poliesportiva, en un indret ben visible perquè està separat de la zona d’accés públic per una paret de vidre.

La setmana que ve els alumnes de 6è assumiran el treball de pintar amb pigments naturals les peces de fang fetes aquests setmana i durant la Setmana Santa els treballs es couran en un forn de ceràmica a 1.000 graus.

La directora de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta, Àngels Urgell, posa l’accent en què aquest projecte permet als alumnes “deixar empremta” a l’escola. També fomenta el treball en equip i fa possible que es decori un espai del centre.(àudio)

Àngels Urgell assenyala que la instal·lació artística que es prepara plasmarà el treball previ fet a classe sobre els planetes, els satèl·lits o els asteroides.(àudio)

La ceramista Mercè López és l’encarregada de conduir i orientar als alumnes en aquesta intervenció col·lectiva. Ella també va ser la tallerista que va intervenir en un altre treball que decora un  dels espais de l’escola, el de la paret propera a la porta d’accés al centre, on hi ha reproduïdes les cares d’alumnes. López explica que s’ha trobat els alumnes molt motivats i destacava que es notava aquest treball previ que havien fet a classe. La ceramista posa l’accent en què aquest és un treball excepcional perquè les peces que fa cada alumne són per l’escola i no per emportar-se a casa.(àudio)

Mercè López explicava que amb activitats com la que fa aquests dies a l’escola de Sant Pere Molanta difon el seu ofici. També afegia que fer manualitats amb fang és una activitat “que s’està perdent a les escoles”, una realitat ben diferent a la d’altres països on la ceràmica té més reconeixement .(àudio)

Per tal de fer una instal·lació que perduri en el temps, les peces de ceràmica dels alumnes s’instal·laran en aquest pati interior utilitzant materials resistents, com el ferro.

Escolta les entrevistes a Àngels Urgell i a Mercè López, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions