Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els balls de l’escola i el Drac de Lavern, entre les novetats de la cercavila de Sant Pere Molanta

Els participants valoren de forma satisfactòria l’escurçament del recorregut i la ballada final de lluïment a la Sala
Ball de Gitanes de l'escola Rossend Montané
Ball de Gitanes de l'escola Rossend Montané

dilluns 17 agost 2015

Un dels actes principals de la Festa Major de Sant Pere Molanta era la cercavila, celebrada dissabte dia 15 al migdia. Les ganes de ballar que transmetien els participants i l’agilitat del  recorregut van ser dos dels trets que definien aquesta activitat, que ha estat subjecte a diferents modificacions en els darrers anys per a trobar el model més satisfactori. Després de mantenir-se l’horari de migdia, en aquesta ocasió s’optava per reduir el recorregut que connectava l’inici des de la plaça Bosquina fins al final, al local de la Societat. CercavilaStPere2.jpg

El seguici estava format pels Diables, els Gegants i les panderetes de Sant Pere Molanta. Com a grups convidats s’hi trobaven el balls de bastons “El toc d’Olèrdola”, el Drac “El Masellot” de Lavern i les panderetes de l’Arboçar. A l’interior de la Sala, en la ballada final de les colles participants, també van actuar els nens i nenes que ballen gitanes i el ball de figuetaires en l’activitat extraescolar organitzada per l’AMPA de l’escola Rossend Montané.

Tal i com explicava el cap de colla del Drac de Lavern, en Marcel, la sortida aquest dissabte a Sant Pere Molanta passarà a formar part de la història de l’agrupació perquè ha estat la primera que fan fora del seu poble en 5 anys. El Drac celebra aquest any el seu 20è aniversari i la colla s’ha pogut reactivar després de que es reduís el pes i es millorés l’equilibri de la peça.(àudio)

Les panderetes de l’Arboçar participaven per segon any consecutiu en la cercavila de Sant Pere Molanta. Marta Ribes, una de les integrants del grup, indicava que aquest any havia estat molt millor la cercavila.(àudio)

L’actuació dels infants de primària que ballaven gitanes i el ball de figuetaires va ser molt aplaudida pel nombrós públic present a la Sala. Esther Miquel, presidenta de l’AMPA de l’escola Rossend Montané, explicava que l’activitat s’ha fet aquest curs durant l’horari del menjador i s’ha mantingut aquest estiu.(àudio)CercavilaStPere3.jpg

El propòsit és el de poder crear aquests dos grups de forma estable per incorporar-los al seguici festiu de Sant Pere Molanta. (àudio)

El curs que ve ja tenen una desena de nens i nenes confirmats per continuar l’activitat i no descarten provar altres balls folklòrics, com els pastorets.

Escolta les entrevistes realitzades a la cercavila  per Canal 20-Ràdio Olèrdola clicant aquí

 

 

 

 

 

 

CercavilaSt.PereMolanta4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CercavilaStPereMolanta5.jpg

 

Document Actions