Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els balls del municipi comparteixen la cercavila de la Festa Major de Sant Miquel

La reestrena de la música del Drac i la presència del Ball d’Enveja de Vilanova, algunes notes destacades
La cercavila va ser un dels centres d'interès de la FM el divendres
La cercavila va ser un dels centres d'interès de la FM el divendres

dilluns 15 octubre 2012

 

La Festa Major de Sant Miquel d’Olèrdola ha deixat molts moments de participació ciutadana aquest llarg cap de setmana del pont del 12 d’octubre. Un dels destacats ha estat la cercavila de divendres, que tornava a tenir com a tret distintiu la participació dels balls folklòrics dels tres nuclis històrics del municipi, amb alguna absència justificada per motius d’agenda.

Així, en l’habtiual recorregut que va des de l’ajuntament fins a la plaça de l’Església, es va poder veure actuar a les panderetes de Moja i de Sant Pere Molanta, als gegants de Moja i de Sant Pere Molanta, als nans de Moja, als Llops i al Drac de Sant Miquel i, com a colla convidada, a la secció de tabalers del Ball d’enveja de Vilanova.cercavila2balldenveja.JPG

Una de les novetats va ser la reestrena de la música pròpia del Drac de Sant Miquel. Elaborada per Paton Soler, comptava amb la interpretació de musics del poble, amb un sac de gemecs inclòs. Mercè Domínguez, membre dels Llops i del Drac de Sant Miquel, també comentava que aquesta any se li havia mirat de treure pes al Drac. (àudio)

La colla dels Llops i de portadors del Drac, amb un ampli acompanyament timbaler d’infants del poble, va cridar també l’atenció. Van ser més de 50 persones que van contribuir a donar lluïment a la cercavila. Mercè Domínguez també recordava que a Sant Miquel es mira cada any de convidar a tots els balls del municipi. (àudio)

Jaume Haro, membre del ball d’Enveja de Vilanova, explicava que el ball representa la lluita entre pagesos i serraïns al segle XI. També destacava l’ambient de festa del poble de Sant Miquel, malgrat ser una localitat petita. (àudio)

La cercavila va finalitzar amb una exhibició de tots els balls a la plaça de l’Església.copy_of_cercavila1.JPG

 

Document Actions